جمعی از فعالان سیاسی و مدنی کُرد در حمایت از رامین حسین پناهی اعلام اعتصاب غذا کردند

شماری از فعالین سیاسی و مدنی کرد با انتشار  بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت از رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محکوم بە اعدام دست بە اعتصاب غذا زدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، تعدادی از فعالین مدنی و سیاسی کُرد با انتشار بیانیه‌ای از رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام حمایت کرده و اعلام اعتصاب غذا کردند.

در بخشی از این بیانیە آمدە است کە “ برای پایان دادن به صحنه‌های دردناک گرفتن جان انسان‌ها، برای پایان دادن به رعب و وحشت در جامعه، برای والا نگه داشتن حرمت انسانی، برای دفاع از زندانیان بی‌دفاع، باید یک صدا شد و این صدا را به فریادی گسترده در عرصه‌ی جهانی تبدیل نمود که؛ “ما خواهان پایان دادن به حکم اعدام هستیم”.

متن کامل این بیانیە کە نسخەای از آن در اختیار کمپین قرار گرفتە است در پی می آید؛

ما ضمن اعلام حمایت از اعتصاب غذای فعالان مدنی در سنندج و در اعتراض به اعدام در ایران و همچنین خطر قریب الوقوع بودن اجرای حکم اعدام رامین حسین پناهی، اعلام اعتصاب غذای سه روزه می کنیم. برای پایان دادن به صحنه‌های دردناک گرفتن جان انسان‌ها، برای پایان دادن به رعب و وحشت در جامعه، برای والا نگه داشتن حرمت انسانی، برای دفاع از زندانیان بی‌دفاع، باید یک صدا شد و این صدا را به فریادی گسترده در عرصه‌ی جهانی تبدیل نمود که؛ “ما خواهان پایان دادن به حکم اعدام هستیم”. همگام با خواسته‌های جامعه که مخالف مجازات اعدام و بخصوص فعالان مدنی در سنندج که دست به اعتصاب غذا زده و خواهان لغو مجازات ضد انسانی حکم اعدام رامین حسین پناهی هستند، ما به عنوان تعدادی از فعالان کُرد، دست به اعتصاب غذای سه روز می زنیم.

جلیل آزادیخواه، خالد محمد زاده، آزاد مستوفی، مطفی زاهدی، ادریس عبدی، جمال نجاری، جواد حیدری، امجد حسین پناهی، دلشاد هورامی، کژال ایلخانی زاده ، هادی عارفی، هادی عزیزی، رزگار پنجوینی، زانکو ناصر احمد بگ، مراد بهرامیان، شاهین حسینی، خبات رسولی، نامو شرفی، ریباز شریفی، لیلا قادری، کریم بختیاری، هەلو رمشتی، زهرە هورامی، الا-م کهنەپوشی، امانج محمود پور، رشید رحمانی، انور عباسی، فریبرز کرماشانی، هاوری مدنی، ابراهیم جهانگیری، رزگار قهرمانی، جبار رسول، ارام مدرسی، هاوار بازیان، وریا ماملی، دیاکو فیضی، سامال احمدی

پیش از این نیز بیش از هشت هزار شهروند ایرانی با انتشار بیانیه ای خواستار جلوگیری از اعلام غریب الوقوع رامین حسین پناهی شده بودند.

گفتنی است، رامین حسین پناهى فعال سیاسی در تاریخ ٢ تیر ۱۳۹۶ بازداشت و پس از ۲۰۰ روز انفرادى و شکنجه های جسمی و روانی، به زندان مرکزى سنندج منتقل شد. این زندانی سیاسی، ٢۵ دی ٩۶ در شعبە یک دادگاه انقلاب شهر سنندج بە اعدام محکوم شد. این حکم، مجددا، ٢٢ فروردین ۱۳۹۷ در شعبه ٣٩ دیوانعالى کشور در شهر قم به تایید رسید.

در مورخ ٢٧ اردیبهشت ٩٧ پس از مراجعه  حسین احمدی نیاز وکیل پرونده رامین حسین پناهی جهت اطلاع از دریافت آخرین وضعیت حقوقی موکلش به وی اعلام شده که پرونده رامین حسین پناهی از شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور برگشته و جهت اجرای حکم به شعبه چهارم اجرای احکام دادسرای اجرای احکام سنندج ارجاع شده است.

در ارتباط تایید حکم این زندانی سیاسی، ۳ تن از کارشناسان سازمان ملل، در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف حکم اعدام وی شدند و نگرانی خود برای بدرفتاری و شکنجه زندانیان در ایران اعلام کردند.

حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، در حالی صادر و ابلاغ شد، که وی تمامی اتهام‌های انتسابی به خود را رد کرده و وکیل این زندانی سیاسی کُرد نیز این حکم را غیرمنتظره و ناعادلانه تلقی کرده بود.

در همین رابطه تاکنون چندین هزار نفر از شهروندان، فعالان مدنی و سیاسی با امضای طومار و نامه، صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را محکوم کرده‌اند. همچنین بالغ بر ۳۲ تن از نمایندگان پیشین مجلس، اساتید دانشگاه‌ها، وکلا، طی نامه‌ای به رییس دستگاه قضایی ایران، خواستار توقف حکم اعدام رامین حسین پناهی شده‌اند. همچنین ۲۴ نهاد فعال مدنی و حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای خواهان لغو فوری حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.

سازمان عفو بین‌الملل هم با صدور اطلاعیه‌ای خواستار اقدام فوری علیه حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی کرد ایرانی شد. بر اساس این اطلاعیه حکم صادر شده برای رامین حسین‌پناهی به دنبال یک محاکمه به شدت ناعادلانه و به دنبال چهار ماه «ناپدیدشدن اجباری» صادر شده است. این سازمان تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافی‌جویانه رامین حسین‌پناهی را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بین‌المللی است و باید لغو شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل