پدرام پذیره، دیبر شورای صنفی دانشگاه تهران به حبس و شلاق محکوم شد

پدرام پذیره، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه و دبیر شورای صنفی دانشگاه تهران از سوی قاضی مقیسه مجموعا به تحمل ۷ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پدارم پذیره، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه و دبیر شورای صنفی دانشگاه تهران، که در دی‌ماه سال ۱۳۹۶ به دنبال اعتراضات دانشجویی در تهران بازداشت و با تامین وثیقه آزاد شده بود، طی حکمی در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه مجموعا به تحمل ۷ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

شورای صنفی دانشجویان ایران ضمن تایید خبر گفته است که قرار بازداشت آقای پذیره در جلسه دادگاه از ۱ میلیارد ریال به ده میلیارد ریال افزایش یافته است.

گفتنی است، پدرام پذیره که در زمان اعتراضات دی‌ماه بازداشت و با تامین قرار کفالت آزاد شده بود، در تاریخ ۲۸ بهمن‌ماه طی تماس تلفنی جهت تکمیل مراحل بازپرسی به شعبه ۴ دادسرای مقدس اوین احضار شد. این فعال صنفی روز ۳۰ بهمن‌ماه، در شعبه خواسته شده حضور یافت ولی بدلیل تغییر قرار کفالت وی به وثیقه، مجددا بازداشت شده بود.

بازداشت گسترده دانشجوبان عضو شورا های صنفی دانشگاه تهران از جمله پدرام پذیره در پی “اعتراضات دی‌ماه” پس از اتمام جلسه مشترک فعالان دانشجویی با رئیس زندان در خصوص دانشجویان بازداشت شده وقایع اخیر صورت گرفته بود.

نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات طی روزهای نهم تا چهاردهم دی ماه، بیش از چهل تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کرده‌اند.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوران مبارزات انتخاباتی اش گفت قرار است دانشگاه را به جای امنیتی کردن، برای استاد و دانشجو امن کند، روحانی در مراسم معرفی وزیر آموزش و پرورش جدیدش به مجلس در هفتم آبان ۱۳۹۶ نیز دوباره بر دانشگاه امن به جای دانشگاه امنیتی تاکید کرد و گفت:‌«هر چه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ درباره محیط دانشگاه‌ها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاه‌ها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان رییس‌جمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد.»

در اعتراضات دی‌ماه، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. طی این اعتراضات در سراسر ایران دست‌کم ۲۵ تن کشته و حدود ۵ هزار نفر نیز بازداشت شدند.

رحمانی فضلی، وزیر کشور در آخرین گفتگوی خود در این باره اذعان کرد: “اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در ۱۰۰ شهر ایران روی داد که این اعتراضات در ۴۰ شهر به خشونت کشیده شد”.

برخی از بازداشت‌شدگان با تامین وثیقه و تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شده‌اند و برخی از آنها نیز به زندان منتقل شده‌اند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگه‌داری شماری از بازداشتی‌ها اطلاع دقیقی در دست نیست.

آغاز اعتراضات در شهر مشهد در تاریخ ۸ دی‌ماه ۱۳۹۶ بود، اما ناآرامی‌ها به سرعت به شهرهای دیگر تسری یافت. نیروهای امنیتی با خشونت کشنده روزافزون به این اعتراضات پاسخ داده‌اند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید