بی خبری از فرهاد میثمی فعال مدنی محبوس در زندان اوین

از فرهاد میثمی، فعال مدنی که نهم مردادماه از سوی شعبه ۲ دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شده‌بود، اطلاعی در دست نیست.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، از فرهاد میثمی، فعال مدنی که در شصت و ششمین روز از اعتصاب غذای خود بسر می‌بَرد و روز چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ با توسل به خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل شده‌بود، اطلاعی در دست نیست.

حسن نایب‌هاشم، فعال حقوق بشر که او نیز ۲۹ روز است، در اعتصاب غذای اعتراضی بسر می‌برد، در خصوص آخرین وضعیت آقای میثمی گفته‌است: «امروز ۶۶ امین روز اعتصاب غذای فرهاد میثمی است. با قد رشیدش، در آخرین روزهایی که از او خبری آمده است، تا ۵۹ کیلوگرم وزنش کاهش یافته بوده است و اکنون باید حدود ۵۷ کیلوگرم وزن داشته باشد.»

حسن نایب‌هاشم ضمن اظهار نگرانی در مورد وضعیت فرهاد میثمی در فیس‌بوک شخصی‌ خود نوشته‌است: «همیشه بی خبری، خوش خبری نیست.»

وی در ادامه گفته‌است که “آقای میثمی اکنون باید حدود ۵۷ کیلوگرم وزن داشته باشد. در سلولی جنب بهداری زندان اوین است که به مثابه سلول انفرادی می ماند. مادر بیمار و پریشان او، روزهاست که از او خبری ندارد و به قول خودش نمی داند میان او و دوستان و دوستداران او چه کند.”

آقای نایب هاشم در ادامه نوشت: «من در ۲۹ امین روز اعتصاب غذا، حالم همچنان خوب است. حدود ۱۴ کیلوگرم وزن کم کرده ام و اکنون با حدود ۷۶ کیلوگرم وزن، تقریبا هموزن او به هنگام دستگیری و قبل از آغاز اعتصاب غذایش هستم. آنچه در من دیده می شود تنها تصویری ظاهری از او و دیگر عزیزانی است که راه اعتصاب غذا را برای رسیدن به خواست های حداقلی خود انتخاب کرده اند. آنچه در بطن ایشان می گذرد، ما نمی بینیم. نمی بینیم که چگونه فشار خونشان افت می کند و دچار سرگیجه و تاری دید می شوند. نمی بینیم که چگونه به سیستم عصبی شان لطمه می خورد. فرهاد میثمی قبل از اعتصاب غذا نیز از بیماری کولیت رنج می برد و روشن است که اعتصاب غذای طولانی چگونه عوارض این بیماری سرسخت را بیشتر می کند. باشد که فرهاد عزیز ما هر چه زودتر با آگاهی به آنکه صدای رسایش در جهان شنیده شده است، به اعتصاب غذایش پایان دهد و شاهد آزادی زودرس او، نسرین ستوده، رضا خندان و دیگر زندانیان عقیدتی همچون ۳۰ دی ماه ۱۳۵۷ باشیم.»

فرهاد میثمی پیش‌تر گفته بود که تا آزادی رضا خندان، همسر نسرین ستوده که او هم در زندان اوین تحت بازداشت است، به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد و بنا بر آخرین اطلاع با توجه به شرایط جسمی وخیمش فقط دارو و آب مصرف می‌کند و در اعتصاب غذای‌تر بسر می‌برد.

محمد مقیمی، وکیل مدافع فرهاد میثمی، گفته‌بود که طی دیداری که با موکلش آقای میثمی در  یازدهم مهرماه در زندان اوین داشته‌است، وی بنا به درخواست خانم ستوده از دهم مهر دوباره خوردن قرص همراه با آب را از سر گرفته‌است.

محمد مقیمی در صفحه فیس بوک خود در روز ۱۱ مهر نوشته بود: «امروز یازدهم مهرماه با موکلم دکتر فرهاد میثمی در زندان اوین ملاقات کردم.
روحیه قوی و ثابت قدمی این بزرگوار مرا به شدت تحت تاثیر قرار داد.
این “کنشگر مدنی خشونت پرهیز” به همه اشخاصی که در سراسر جهان نگران ایشان هستند و با وی همدلی می‌کنند، درود فرستاده و مراتب سپاسگزاری خود را از آنان ابراز کردند.
ایشان چهارشنبه قبل از خوردن قرص و آب نیز خودداری کرده بودند که به درخواست خانم ستوده از دیروز دوباره خوردن قرص همراه با آب را از سرگرفتند. شایان ذکر است که آقای میثمی به علت بیماری روده باید در روز سه بار قرص مصرف کنند. همچنین، ایشان از دریافت سرم نیز خودداری می‌کنند که با اجبار فیزیکی و برخلاف میل ایشان به وی سرم نیز تزریق شده است.
امیدوارم با توجه مسولان به خواست‌های قانونی و بحق موکلم، زمینه پایان اعتصاب غذای ایشان فراهم گردد.»

فرهاد میثمی، فعال مدنی در روز سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ با حکمی از سوی شعبه ۲ دادسرای اوین بازداشت و تحویل وزارت اطلاعات حسن روحانی شد.

فرهاد میثمی یک روز پس از بازداشتش از تاریخ دهم مرداد ماه در اعتراض به بازداشت و اتهاماتی که به او تفهیم شده بود، دست به اعتصاب غذا(تر) زد. او ۲۰ روز در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ سپری کرده و پس از آن به بند چهار (عمومی) زندان اوین منتقل شد. وی از هفدهم شهریورماه، اعتصاب غذای‌تر خود را به خشک تبدیل کرد.

محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران و اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، دو تن از هم‌بندان فرهاد میثمی، با انتشار نامه‌ای سرگشاده نسبت به وضعیت وخیم وی هشدار داده و از مخالفت مسئولان زندان برای اعزام وی به مراکز درمانی خارج زندان خبر داده‌اند.

سه اتهام به این فعال مدنی در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم شده است. وی متهم به «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت»، «تبلیغ بر علیه نظام» و «توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام» شده است. اما مصادیق این سه اتهام مشخص نیست.

طبق گفته‌ها تنها مدرکی که علیه او وجود دارد چندین نشان سینه با عنوان «من به حجاب اجباری اعتراض دارم» و «من با حجاب اجباری موافق نیستم» است که در خانه‌اش در زمان بازداشتش به عنوان مدرک جرم ضبط شده است. 

فرهاد میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی، معلم و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتاب‌های درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات آینده‌سازان منتشر کرد و در سال‌های اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصن‌ها و تجمعات اعتراضی در حمایت از حقوق زندانیان و علیه حجاب اجباری شرکت داشته است.

مطالب مرتبط:

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید