بیانیه عفو بین الملل درخصوص وضعیت امیر امیرقلی فعال چپ گرا و زندانی سیاسی

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در ۲۱ اردیبهشت‌ ماه تحت عنوان « امیرامیر قلی فعال محکوم‌ به دو دهه حبس» ضمن اشاره به وضعیت نامناسب این فعال چپ گرا و زندانی سیاسی محبوس در سالن ۹ بند ۸ زندان اوین، خواستار آزادی بدون قید و شرط وی شده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، عفو بین الممل در گزارش خود اعلام داشته ،«امیر(علی) امیرقلی» فعال ایرانی در اوایل سال ۲۰۱۶ به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز، در یک دادگاه یک‌ ساعته به ۱۹ سال و شش‌ ماه حبس محکوم‌شده است. او هم‌اکنون در انتظار دادگاه تجدیدنظر در شرایط نامساعد زندان اوین نگهداری می‌شود.
عفو بین‌الملل علی رغم اشاره به وضعیت نامناسب جسمانی ، تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفتنن این زندانی سیاسی را الزامی خوانده است. این در حالی است که این فعال چپ گرا برخلاف اصل تفکیک جرائم و محروم از رسیدگی پزشکی در زندان اوین نگهداری می‌شود.
«امیر امیر قلی» در اعتراض به شرایط نگهداری‌ خود از صبح روز شنبه ۲۱ فروردین‌ماه ۱۳۹۵، دست به اعتصاب غذا زد و در وضعیت جسمانی بدی از جمله کاهش وزن و افت شدید فشار قرار گرفت.
وی در نهایت در روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵، به دنبال درخواست جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی، مبنی بر درخواست پایان اعتصاب غذا پس از گذشت ۱۹ روز از اعتصاب غذای اعتراضی در زندان اوین، به صورت موقت به اعتصاب خود پایان داد.
«علی (امیر) امیرقلی»، دانشجوی اخراجی مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد قزوین پیش تر در دی ماه ۱۳۹۴ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست «ابوالقاسم صلواتی» به اتهام “توهین به مقدسات”، “تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات اعتراضی”، ” اجتماع و تبانی” و “توهین به رهبری” ” به ۲۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات و با تجمیع جرائم، تنها حداکثر هفت سال و نیم از این مجازات قابلیت اجرا دارد.
این فعال چپ گرا پیش ترنیز در روز جمعه ۸ شهریور ماه ۱۳۸۷پس از شرکت در بیستمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی که در خاوران برگزار شده بود ، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
«امیر امیر قلی» مجددا در ۱۰ آذرماه ۱۳۹۳ از سوی ماموران امنیتی با در دست داشتن حکم بازداشت نامبرده از سوی شعبه‌ی ششم دادگاه مقدس در منزل پدری بازداشت و پس از سپری کردن حدود دو ماه بازجویی های طاقت فرسا در انفرادی های بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۸ این زندان منتقل شد.
از جمله اتهامات تفهیم شده به این فعال دانشجویی سابق از سوی بازپرس «امین ناصری» در شعبه ۶ بازپرسی دادسرای اوین می توان اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «توهین به مقدسات و رهبری»، «فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی»، را نام برد.
پیش تر در ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۴ جلسه دادگاه این زندانی سیاسی و فعال دانشجویی سابق با عدم اتمام دادرسی دادگاه نامبرده به جلسه دوم موکول شد.
بر اساس گزارش های واصله این دانشجوی دانشکاه آزاد واحد قزوین در دوران دبستان خود و بر اثر حادثه ای بخشی از غده پانکراس که ترشح کننده انسولین برای کنترل قند خون است را از دست داده و بر اثر این مشکل در معرض مشکلات ناشی از دیابت قرار دارد.
آخرین و دومین دادگاه «علی امیر قلی» صبح روز چهارشنبه ۲۳ دی ماه سال گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست «ابوالقاسم صلواتی» و با حضور وکیل این زندانی سیاسی «نعمت احمدی» برگزار شد.
این زندانی سیاسی تا کنون جهت برگزاری دادگاه تجدیدنظر و رسیدگی مجدد به حکم ۲۱ سال حبس تعزیری خود در زندان اوین محبوس است.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل