جمیل سواری با تامین وثیقه آزاد شد

جمیل سوارى شهروند عرب اهل اهواز که در اعتراضات فروردین‌ماه بازداشت شده بود، امروز با تامین وثیقه از زندان آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، جمیل سواری شهروند اهوازی که در اعتراضات فروردین‌ماه سال ۹۷ در این شهر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تکمیل مراحل بازجویی به زندان شیبان منتقل شده بود، امروز ۱۸ شهریورماه با تامین وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تا پایان دادرسى از زندان آزاد شد.

جمیل سوارى۲۷ ساله از هالى کوى علوى است، یکی از اتهامات وی مشارکت در ضرب و جرح ماموران امنیتی در اعتراضات عنوان شده است.

گزارش شده است که این شهروند عرب در بازداشتگاه اطلاعات براى مدت چندین ماه تحت شکنجه های روحى و جسمى قرار گرفته است.

پس از تجمعات فروردین ماه ۱۳۹۷ در اهواز و  دیگر شهرهای خوزستان که در اعتراض به پخش یک میان برنامه در شبکه دو صدای و سیمای جمهوری اسلامی (برنامه کلاه قرمزی) ، صورت گرفت، صدها تن از تجمع‌کنندگان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

این اعتراضات، یک هفته به طول انجامید و موجب بازداشت گسترده شهروندان عرب از سوی نیروهای امنیتی شد.

منابع مطلع در زمان اعترضات شهروندان عرب به کمپین گفته بودند که دست‌کم ۴۰۰ تن از معترضان و فعالین سیاسی استان خوزستان بازداشت شدند. این در حالی صورت گرفت که کاظم نسب الباجی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با روزنامه اعتماد اعلام کرده بود “تنها ۱۵۰ نفر در جریان اعتراضات در اهواز دستگیر شده‌اند.”

سه نهاد امنیتی ایران از جمله نیروی انتظامی، اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در بازداشت شهروندان عرب مشارکت داشتند.

یکی از فعالان مدنی اهواز که از نزدیک پرونده افراد بازداشت شده را پیگیری می‌کند گفته‌بود: «بازداشت شدگان سه دسته هستند؛ افرادی که در خود تجمعات دستگیر شدند، افرادی که در محل کار و یا منزل خود بازداشت شدند و دسته سومِ دستگیرشدگان، از فعالان مدنی و سیاسی هستند که در روزهای پس از تجمعات زندانی شدند.»

کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، در ضمینه نقض حقوق عرب‌ها فعالیت می‌کند نیز به کمپین گفته بود “بسیاری از بازداشت شدگان در بازجویی ها از سوی نیروهای امنیتی مورد بدرفتاری و شکنجه قرار گرفتند”.

همچنین پیش‌تر گزارش شده بود، صدها تن از بازداشت شدگان تظاهرات اهواز در زندان شیبان در وضعیت نامناسبی به سر می برند. این افراد در یک بند مجزا در ۱۰ بخش قرنطینه نگهداری می شوند که هر بخش دارای ۷ سلول است و در هر سلول چندین نفر بازداشتی در وضعیت دشواری بسر می برند، و از ارتباطى با دیگر زندانیان و داشتن ملاقات ممنوع هستند.

استان خوزستان مهمترین منابع نفت و گاز کشور را در اختیار دارد، این منطقه عرب نشین است و بسیاری از اهالی آن در فقر زندگی می‌کنند.

فعالان حقوق عرب معتقدند، جمهوری اسلامی علاوه بر استفاده از منابع منطقه از استخدام افراد بومی منطقه در کارخانجات نیز جلوگیری می‌کند و این مسئله را تبعیض علیه عرب ها قلمداد می‌کنند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید