اخاذی از درویشان گنابادی زندانی/ هزینه یک هفته خوابیدن در اتاق‌های زندان فشافویه: هفته‌ای ۱۲۰هزار تومان

سه تن از درویشان محبوس در زندان تهران بزرگ که پس از حمله‌ی گارد زندان به درویشان زندانی، به بند موسوم به “متادونی‌ها” منتقل شدند، گفته‌اند “برای یک هفته خوابیدن در کف اتاق‌های بند، ۱۲۰ هزار تومان هزینه کنند.”

ابراهیم‌ الله‌بخشی، علی کریمی و جعفر احمدی، ۳ تن از درویشان گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ که به دلایل نامعلومی به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده‌شان محروم شده‌اند، گفته‌اند هزینه‌ای که از آنان خواسته می‌شود فقط برای این است که از کریدور به اتاق بیایند و آنجا کف‌خواب شوند.

زندانیان بند متادونی‌ها بیشتر محل نگهداری اشرار، معتادان و سارقان است و بنا به گفته‌ی این سه درویش، بیماری یرقان در این بند یک بیماری رایج است و آنها نمی‌توانند به‌راحتی از دستشویی بند استفاده کنند، زیرا خطر ابتلا به یرقان بسیار بالاست. گفته شده نبود آب شرب و شیوع حشره‌ی ساس از دیگر معضلاتی است که زندانیان بند متادون با آن روبه‌رو هستند.

گفتنی است بنا به گزارش مجذوبان نور، اخاذی از زندانیان درویش به بهانه‌های مختلف، در حالی صورت می‌گیرد که مسئولان زندان فشافویه نه‌تنها نظارتی بر وضعیت اسفناک آن زندان ندارند بلکه دست زندانیان را در ایجاد فشار علیه درویشان باز گذاشته‌اند.

گفتنی است، صبح روز ۷ شهریور ۱۳۹۷ نیروهای گارد زندان فشافویه به دراویش محبوس در بند ۳ این زندان حمله‌ور شده و با توسل به باتوم، شوکر و گاز اشک آور زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

البرز اسکندری، کسری نوری، رضا انتصاری، پوریا نوری، مهدی اسکندری، سعید سلطانپور، مهرداد رضایی، علی عبیداوی، حسن شاهرضا، سخاوت سلیمی، امیر نوری، جعفر احمدی، بابک مرادی، مجید مرادی، محمدرضا درویشی، حیدر تیموری، علی محمدشاهی، البرز اسکندری، امین سلیمانی، سجاد برادران و اکبر داداشی بر اثر حمله‌ی گارد زندان به درویشان متحصن مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته و وضعیت جسمی‌شان وخیم اعلام شده است.

مأموران گارد زندان برای سرکوب درویشان متحصن که خواسته‌ی خود را آزادی زنان درویش محبوس در زندان قرچک اعلام کرده بودند به پرتاب گاز اشک‌آور و استفاده از شوکر و باتوم متوسل شده‌ و درویشان گنابادی را با توهین و فحاشی مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند.

دو تن از دروایشان گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ، به نام‌های احمد ایرانی‌خواه و سعید دوراندیش، در اعتراض به بی‌خبری از وضعیت هشت درویشی که پس از حمله روز هفتم شهریور گارد زندان فشافویه به درویشان زندانی، مفقود شده‌اند، دست به اعتصاب ملاقات و تلفن زده‌اند و گفته‌اند “مادامی که محل نگهداری هشت درویش گم‌شده معلوم نشود و با خانواده‌هاشان ملاقات و مکالمه تلفنی نداشته باشند ما نیز خود را از این حقوق محروم می‌کنیم.”

تجمع اعتراضی موسوم به گلستان هفتم روز دوشنبه ۳۰ بهمن در اعتراض به بازداشت نعمت‌الله ریاحی، از دراویش گنابادی ساکن شهرکرد که روز ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ از سوی مأموران امنیتی  در تهران بازداشت شده بود صورت گرفته‌بود.

این درویش گنابادی ساکن شهرکرد، برای حمایت از قطب دراویش در جریانات اخیر گلستان هفتم به تهران آمده‌بود.

منابع خبری به کمپین گفته‌اند “دراویش بازداشتی از ابتدای بازداشت، از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم بوده‌اند و دادگاه آنان بدون اجرای تشریفات قانونی و بهره‌مندی از حق وکیل و برخلاف قانون آئین دادرسی کیفری برگزار شده است.”

فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبی‌ترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سال‌های قبل از انقلاب می‌رسد؛ اما در سال‌های اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتاب‌های ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم می‌کردند، رفته رفته جو سنگین‌تری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمت‌اللهی با تخریب برخی از مکان‌های مذهبی‌شان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.

در سال‌های گذشته اخبار و گزارش‌های پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.

برای عضویت در تلگرام کمپین اینجا کلیک کنید.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید