علیرضا توکلیطرقی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جاری شنبه ۱۵ دیماه، علیرضا توکلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که از دوازدهم دی ماه به دلیل نگرانی از وضعیت جسمانی و ممانعت مسئولان قضایی از انتقال وی به مراکز درمانی خارج از زندان، دست به اعتصاب غذا زدهبود، با وعده مسئولان قضایی مبنی بر رسیدگی به خواستههایش به اعتصاب غذای خود پایان داد.
علیرضا توکلی، آخرین ماههای حکم حبس خود را در زندان اوین سپری میکند.
یک منبع نزدیک به او به کمپین گفت: «آقای توکلی که به دلیل عدم رسیدگی دارویی و درمانی پس از ابتلا به آبله مرغان و ایزوله شدن در اتاقی بدون تهویه و امکانات گرمایشی، نگهداری شدهبود، دست به اعتصاب غذا زد و امروز با وعده مسئولان قضایی مبنی بر رسیدگی به خواستههایش به اعتصاب غذایش پایان داد».
کمپین پیش از این در گزارشی به اعتصاب غذای این زندانی سیاسی اشاره کردهبود.
علیرضا توکلی طرقی ۲۶ ساله به همراه محمد مهاجر و محمدمهدی زمان زاده، تابستان ۹۵ به اتهام نوشتن و مدیریت چند کانال در تلگرام و فیسبوک بازداشت شدند. بازداشت آنان توسط وزارت اطلاعات انجام شد. آنها متهم شدند که با نوشتهها و پستها در فیسبوک و تلگرام به شخصیتهای مذهبی توهین کردهاند. علاوه بر توهین به مقدسات، اقدام علیه امنیت ملی و توهین به رهبری نیز بعدا به اتهامات افزوده شد. یکی از نزدیکان «ابراز عقیده در فیسبوک و تلگرام» را دلیل بازداشت این شهروندان عنوان کرد و به کمپین گفت علاوه بر نوشتههایشان در فیسبوک، عمده اتهام آنان اداره یک کانال تلگرامی بوده که مطالب و مقالات مختلف را در نقد تعصب مذهبی منتشر میکرده است.
پس از پایان بازجوییها و سپری کردن بیش از شش ماه، پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارجاع شد. قاضی ابوالقاسم صلواتی در اردیبهشت ۱۳۹۶هر سه متهم را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقدسات و توهین به رهبری به ۱۲سال زندان محکوم کرد. حکم در حالی صادر شد که آنان از ابتدای بازداشت از مشاوره حقوقی محروم بودند و دادگاه نخست نیز با عجله و ابلاغیهای فوری به متهمان مهلت انتخاب وکیل نداد. محاکمه با حضور وکیل تسخیری برگزار شد که پرونده را مطالعه نکرده بود و با متهمان و اتهاماتشان آشنایی نداشت. دادگاه تجدیدنظر در خرداد ماه برگزار شد و مجازات هر یک به پنج سال زندان کاهش یافت. این حکم بعدا با بخشش و عفو سبکتر و نهایتا به دو سال و نیم زندان تبدیل شد.
گزارش شده است، حکم دادگاه بر اساس اعترافات اجباری و زمان نگهداری در سلولهای انفرادی و شکنجه و ضرب و شتم صادر شده است. با وجود تذکرات و اعتراضات مکرر متهمان مبنی بر غیرواقعی بودن اعترافات و ادعای شکنجه، دادگاه تحقیقاتی در خصوص این اظهارات انجام نداده است.