مهران بندی‌امیرآبادی، شهروند بهایی ساکن یزد به زندان فراخوانده شد

یکی از شهروندان بهایی ساکن یزد جهت اجرای حکم به زندان فراخوانده شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ماموران امنیتی، روز پنج‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه، در یک تماس تلفنی مهران بندی امیرآبادی، شهروند بهایی ساکن یزد را جهت اجرای حکم یک سال حبس تعزیری به زندان فراخواندند.

یک منبع آگاه در این خصوص به کمپین گفت: «روز پنج شنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۹۷، نیروهای امنیتی با حضور در محل کار این شهروند بهایی ساکن یزد، قصد بازداشت او را داشتند که به دلیل عدم حضور در محل کسبش موفق به بازداشت او نشدند و در تماس تلفنی، از او خواستند که خود را جهت اجرای حکم معرفی کند».

مهران بندی‌امیرآبادی به همراه یکی دیگر از شهروندان بهایی ساکن یزد به نام مهران اسلامی‌امیرآبادی، در شعبه سوم دادگاه انقلاب یزد، با اتهامات «اجتماع و تبانی»، «اقدام علیه امنیت کشور»، «عضویت در گروه های معاند نظام» و «تبلیغ علیه نظام» هر یک به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری و تبعید به شهرهای سراوان و دیوان‌دره محکوم شدند. حکمی که برای هر دو نفر در دادگاه تجدیدنظر شعبه ۱۱ استان یزد به یک‌سال کاهش یافت.

آقای بندی، پیش‌تر در روز ۱۶ مردادماه ۹۷ در محل کارش بازداشت و پس از چندی با سپردن وثیقه آزاد شده‌بود.

این شهروند بهایی ۶۰ ساله‌ که متاهل و دارای دو فرزند است، در شهریور ۱۳۸۷ نیز به سه سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده و دوره محکومیت خود را سپری کرده‌بود.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز چهارم اردیبهشت ۱۳۹۶ در جلسه شورای روابط خارجی در نیویورک گفت بهایی بودن در ایران جرم نیست. آقای ظریف همچنین گفت در ایران کسی به دلیل «بهایی بودن و یا اعتقاد نداشتن به خدا» به زندان نمی‌رود.

وزیر امور خارجه ایران، پشت تریبون شورای روابط خارجی در نیویورک گفت: «ما مذهب بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسیم اما این یک عقیده است. یک نفر می‌تواند اگنوستیک باشد، کسی می‌تواند آتئیست باشد. ما نمی‌رویم آنها را به خاطر آتئیست بودن‌شان به زندان بیاندازیم.»

او در ادامه گفت: «این تفاوتی است که باید قایل شوید. اما همچنین بهایی بودن باعث مصونیت کسی در برابر قانون نمی‌شود اگر مرتکب جرم شود.»

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت ایران اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.

اعضای آیین بهایی در ایران بزرگترین گروه اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران را تشکیل می‌دهند. در سال‌های اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان‌های آنان، دستگیری‌های خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها می‌شود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل‌های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکت‌های خصوصی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع می‌کنند نیز مورد حمله قرار می‌گیرند.

 

 

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید