سیل خوزستان؛ یک شهروند توسط نهادهای امنیتی بازداشت شد

روز گذشته خلف مروانی به دلیل اعتراض به عدم امدادرسانی به مردم سیل‌زده روستای خود و همچنین جلوگیری از شکستن سیل‌بند توسط نیروهای گروه تخریب سپاه از سوی نهادهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز گذشته پنج شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸، خلف مروانی شهروند عرب اهل “روستای مروانه از توابع بخش مرکزی اهواز” به دلیل اعتراض به عدم امدادرسانی به مردم سیل‌زده روستای خود و همچنین جلوگیری از شکستن سیل‌بند توسط نیروهای گروه تخریب سپاه از سوی نهادهای امنیتی در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع آگاه در رابطه با بازداشت این شهروند به کمپین گفت: «شیخ خلف مروانی، بزرگ عشیره مراونه در اهواز به دلیل اعتراض به عدم امدادرسانی به مردم سیل‌زده روستای خود و همچنین جلوگیری از شکستن سیل بند به زمین‌های زراعتی خود و باز کردن سیل‌بند به‌طرف شرکت نیشکر دهخدا، روز پنجشنبه ۱۵ فروردین بازداشت شد.»

بر اساس تصویر منتشر شده در برخی وب سایت های حقوق خبری و شبکه های مجازی، نیروهای امنیتی و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، در نخستین ساعات روز چهارشنبه ۱۴ فروردین‌ماه با جمعی از ساکنان محلی سه روستای عرب‌نشین صگور، جلیزی و شاکریه از توابع دشت‌آزادگان، واقع در غرب اهواز درگیر شدند. بنا به برخی از گزارش‌های تاییدنشده، در جریان این درگیری‌ها دست‌کم چهار تن کشته و زخمی شده‌اند. عبود جلیزى، یکی از مصدومان این درگیرى‌ بود که روز پنج‌شنبه ۱۵ فروردین‌ماه در بیمارستان آپادانا شهر اهواز درگذشت.

کریم دحیمی، فعال حقوق بشر در لندن، ضمن تایید این خبر، به ایران اینترنشنال گفت: «درگیری میان نیروهای سپاه و سیل‌زدگان بامداد چهارشنبه ۱۴ فروردین‌ماه، پس از آن به‌وجود آمد که نیروهاى گروه تخریب سپاه قصد داشتند سیل‌بند روستاهاى جلیزى، صگور و شاکریه را بشکنند که با مقاومت مردم روبرو شدند.» به گفته او، در ابتدا نیروهای سپاه برای متفرق کردن اهالی به‌سوی آن‌ها گاز اشک‌آور شلیک کردند و در پی آن، با رسیدن نیروهاى کمکی سپاه و یگان ویژه، درگیری‌ها بالا گرفت.

این درحالی است که سخنگوی سپاه پاسداران «برخورد یگان‌های سپاه با مردم و فشار بر آن‌ها برای تخلیه منازل مسکونی در مناطق سیل زده» را رد کرده و آن را «شایعه و فضاسازی‌های رسانه‌های معاند» خوانده است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید