ابراز همدردی نرگس محمدی نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر با سیل زدگان

نرگس محمدی، زندانی سیاسی و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که اینک دوران محکومیت خود را در زندان اوین می گذراند، در پیامی با سیل زدگان ابراز همدردی کرد.

به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، متن پیام نرگس محمدی به شرح زیر است:

“سال جدید را در حالی شروع کردیم که تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان جان خود را بر اثر سیل از دست داده یا دچار خسارت ها و مرارت های طاقت فرسایی شده اند.

ای کاش می توانستم در خطه ای از سرزمین رنج کشیده ام، در لرستان، خوزستان یا گلستان در کنار خانواده ای دردمند بودم و در حد وسع و توانم یاریشان می کردم. چگونه می توان در سوگ از دست دادن هموطنان خود فقط تسلیتی گفت و چشم بر فاجعه فرو بست؟ به راستی گناه انسان هایی که به جای بهره مندی از بارش باران رحمت، به کام مرگ و نیستی و فلاکت کشیده شدند چه بود؟ فصل همدلی و یاری رسانی است، اما ریشه این همه درد کجاست و برای علاج ان چه باید کرد؟

ملتی که گاه در میان سیل چپاول ها و اختلاس ها به فقر، فلاکت و اعتیاد و فحشا کشیده می شود، گاه به زلزله ای زیر آوار می رود، گاه به سیلی به باد فنا می رود، قربانی چه سیاست ها و تدبیرها و سوءمدیریت هایی هستند؟

نرگس محمدی

زندان اوین”

پیش از این مقامات قضایی ایران با مرخصی نوروزی نرگس محمدی مخالفت کرده بودند.

در پی این مخالفت، برادر وی در نامه‌ای اعتراضی خطاب به رئیس قوه قضاییه نوشته‌بود: «آیا جرم خواهر من از اختلاس‌گران و تاراج‌گران بیت المال، عاملان فجایع کهریزک و قتل‌های فرزندان بی‌گناه مردم سنگین‌تر است که با مرخصی او موافقت نشد.»

متن نامه را بخوانید.

نرگس محمدی، برنده جایزه ساخاروف، در اردیبهشت ۱۳۹۵، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از آن به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. دادگاه همکاری او با این کمپین مسالمت آمیز را مصداق اتهام «تشکیل جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» اعلام کرد. نرگس محمدی اظهار داشته که در جلسه محاکمه، قاضی برخوردی خصومت‌آمیز و مغرضانه‌ نسبت به وی داشته و به طرزی بی‌پرده و آشکارا از اتهامات وارده به او از سوی مقامات وزارت اطلاعات دفاع ‌کرده است. او همچنین اظهار داشته که قاضی او را به واسطه فعالیت‌هایش علیه مجازات اعدام، به تلاش برای تغییر احکام الهی متهم کرده است.

همچنین ۶ سال دیگر از محکومیت نرگس محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» بوده است که اساس آنها نیز فعالیت‌های مسالمت آمیز حقوق بشری وی است، از جمله مصاحبه با رسانه‌ها درباره موارد نقض حقوق بشر، شرکت در تجمعات مسالمت‌آمیز مقابل زندان جهت حمایت از خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام، ارتباط با دیگر فعالان حقوق بشر من‌جمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، مشارکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز علیه اسیدپاشی و ملاقات با کاترین اشتون در سال ۱۳۹۲. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی را در مهرماه ۱۳۹۵ تأیید کرد، درخواست اعاده دادرسی وی در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور رد شد.

خانم محمدی بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی باید ١٠ سال از دوران محکومیت خود را در زندان را تحمل کند.

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ایران، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط این زندانی عقیدتی شده بود.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید