محمد نوری‌زاد فعال مدنی و نویسنده منتقد بازداشت شد

محمد نوری‌زاد، مستندساز و نویسنده منتقد حکومت جمهوری اسلامی ایران و از امضاکنندگان بیانیه‌ای موسوم به ۱۴ تن پس از حضور در شعبه اول دادیاری دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸، محمد نوری‌زاد، فعال مدنی، بر اساس ابلاغیه‌ای که روز دوشنبه به‌دستش رسیده‌بود، در شعبه اول دادیاری دادسرای اوین حاضر شد و پس از تفهیم اتهام و تعیین قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

بر اساس این گزارش و بنا به گفته برخی فعالان در شبکه‌های اجتماعی؛ “او ابتدا به قرنطینه‌ زندان اوین منتقل می‌شود، ولی رئیس زندان با حضور وی در قرنطینه به دلیل نزدیکی به رضا ملک، زندانی سیاسی، مخالفت کرده و او را به بند کارگری منتقل می‌کنند”.

از سوی دیگر محمد مهدوی فر، در خصوص بازداشت آقای نوری زاد در تلگرام خود نوشته است:

“طبق آخرین خبری که به دست من رسیده است آقای نوری‌زاد را موقتاً به بند مالی زندان اوین منتقل کرده‌اند و به او گفته‌اند که پیرو شکایت دادگستری گرگان صبح شنبه برای رسیدگی قضایی او را به استان گلستان منتقل خواهند کرد. شاکی، دادگستری گرگان است. اتهامات وی توهین گسترده به رهبری، تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه امنیت ملی در انتشار گزارشات مربوط به سفر آق‌قلا برای کمک به سیل‌زدگان بوده است. از وی وثیقه‌ی صد میلیون تومانی خواسته‌اند و او از تودیع وثیقه خودداری کرده است.”

او  روز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸، به شعبه اول دادیاری دادسرای اوین احضار شده‌بود.

کمپین پیش‌تر از احضار این مستند ساز و نویسنده منتقد حکومت خبر داده‌بود.

محمد نوری‌زاد به دادسرای اوین احضار شد/ سند

در متن ابلاغیه محمد نوری‌زاد نوشته‌شده‌بود، به سامانه ابلاغ [ثنا، ابلاغ الکترونیکی قوه قضاییه] مراجعه کنید و با استفاده از شناسه و رمز کاربری خود اطلاعات این ابلاغیه و پیوست‌های آن و تاریخ صدور را مشاهده کنید. عدم مراجعه به‌منزله استنکاف از قبول اوراق قضایی بوده و ابلاغ محسوب می‌شود. چنانچه جهت ورود به سامانه حساب کاربری دریافت ننموده‌اید جهت ثبت‌نام به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کنید.

همچنین در این ابلاغیه آمده‌بود، نتیجه عدم حضور در این جلسه دادیاری جلب است.

آقای نوری‌زاد به همراه سیزده تن از فعالان مدنی و سیاسی داخل کشور با امضای بیانیه‌ای مشترک موسوم به ۱۴ تن در روز سه‌شنبه، ۲۱ خردادماه ۹۸ و انتشار آن در صفحات تلگرام و فیس‌بوک خود، خواستار استعفای علی خامنه‌ای از رهبری و تغییر قانون اساسی شده بود.

بر اساس گزارش های منتشر شده در شبکه های اجتماعی، امضا کنندگان این بیانیه پس از انتشار آن از سوی نیروی ها امنیتی تهدید و در برخی موارد نیز مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند.

آقای نوری‌زاد در سال‌های اخیر به جهت فعالیت‌های مدنی و ملاقات با خانواده‌های زندانیان سیاسی بارها توسط نیروهای امنیتی بازداشت و حبس شده است.

آقای نوری‌زاد۶۷ ساله از همکاران پیشین روزنامه کیهان در سال ۱۳۸۸، به دنبال سرکوب خونین معترضان به انتخابات ریاست جمهوری، به جمع منتقدان پیوست و با انتشار چندین نامه سرگشاده از جمله خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، وی را مسئول این رویدادها دانست.

به دنبال این نامه‌نگاری‌ها، آقای نوری‌زاد در آذر ماه سال ۱۳۸۸ به اتهام «توهین به مسئولین و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» بازداشت شد و بیش از هفت ماه را در زندان و از جمله در سلول انفرادی گذراند.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، محمد نوری‌زاد را از جمله به دلیل انتقاد از رهبر ایران به سه سال و نیم زندان و ۵۰ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید