سه تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات هپکو با سپردن تعهد و قرار وثیقه آزاد شدند

منابع کارگری در شرکت هپکو از آزادی سه نفر از  بازداشت‌شدگان این واحد تولیدی خبر دادند.

آنها گفتند: «عصر دیروز با موافقت مراجع قضایی، سه کارگر بازداشت شده شرکت هپکو با قرار وثیقه آزاد شدند.»

به گفته کارگران؛ در جریان اعتراضات صنفی اخیر کارگران این واحد صنعتی، حدود ۲۸ نفر از کارگران بازداشت شده بودند که عصر روز گذشته سه نفر از آنها آزاد شدند.

به گزارش ایلنا، کارگران بازداشتی در زندان مرکزی اراک به‌سر می‌برند و مسئولان دادگاه برای آزادی ۴ نفر از کارگران مبلغ ۲۵۰ میلیون وثیقه درخواست کرده‌اند و برای بقیه کارگران بازداشت شده فیش‌های حقوقی کارگران هپکو را برای ضمانت آزادی همکاران‌شان پذیرفته‌اند.

کارگران این واحد تولیدی می‌گویند: «در حال حاضر شماری از کارگران هپکو امروز (چهارشنبه) با تهیه ضمانت‌نامه حقوقی (فیش حقوقی) پیگیر آزادی همکاران خود هستند. این در حالی است که اعتراضات از خارج از کارخانه به داخل کارخانه انتقال پیدا کرده است.»

کارگران کارخانه هپکو در اراک طی چند روز اخیر در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود دست به تجمع زدند. این تجمعات روز دوشنبه ۲۵ شهریورماه ۹۸، از سوی نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. شماری بازداشت و تعدادی نیز به دلیل جراحات وارده به بیمارستان منتقل شدند.

در آن‌روز شمار زیادی از کارگران کارخانه هپکو با تجمع در مسیر راه آهن شمال-جنوب و مسدود کردن این مسیر اعتراض خود را نشان دادند. منابع محلی گزارش داده‌بودند، حدود ۲۸ نفر از کارگران بازداشت و بیش از ۱۵ تن دچار جراحت شدند که تعدادی از این کارگران برای مداوا به بیمارستان منتقل شدند.

کارگران هپکو که اعتصاب خود را با دادن یک مهلت ۱۰ روزه به مسئولان متوقف کرده بودند، در پی بی‌عملی دولت در پاسخ به مطالبات‌شان از روز یکشنبه ۲۴ شهریور اعتصاب را از سر گرفتند. کارگران خواستار پرداخت حقوق معوقه خود و تعیین تکلیف سهامدار عمده شرکت‌اند.

مسئولان استان و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در پی اعتصاب اوائل شهریور کارگران مدیر کارخانه را تغییر داده‌اند. در زمینه پرداخت مطالبات کارگران نیز اقدامی صورت نگرفته است.

کارگران هپکو اراک، پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، بارها به پرداخت‌نشدن به موقع دستمزد خود اعتراض کرده و خواستار بازگرداندن مالکیت آن به دولت شده‌ بودند، اردیبهشت و خرداد ماه سال گذشته نیز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق های معوقه و بلاتکلیفی وضعیت اشتغال دست به اعتصاب و مسدود کردن چند روزه خط آهن اراک زدند.

کارخانه هپکو اراک یکی از بزرگترین کارخانه‌های تولید کننده ماشین آلات سنگین و راهسازی بود که از سال ۱۳۵۴ فعالیتش آغاز شد و پس از انقلاب در اختیار دولت قرار گرفت.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید