نامه اسماعیل عبدی معلم زندانی به مناسبت روز جهانی معلم

اسماعیل عبدی، عضو هیئت‌ مدیره‌ کانون صنفی معلمان ایران که در زندان اوین محبوس است، به مناسبت روز جهانی معلم نامه‌ای نوشته‌است.

نامه این معلم زندانی را بخوانید:

از سال ۱۹۹۴ میلادی به پیشنهاد یونسکو روز ۵ اکتبر (۱۳ مهر) به عنوان روز جهانی معلم نامگذاری شده‌است.
این مناسبت بهانه‌ای شد تا ضمن تبریک به تمامی همکارانم در سراسر جهان، مطلبی کوتاه را در این خصوص، بیان نمایم.
هدف از اعلام چنین روزی، بها دادن به معلمان، قدردانی از آن‌ها و بررسی مشکلاتشان در سراسر دنیا اعلام شده است.
با توجه به نیاز شدید جهانی به معلمان جدید، مهمترین نکته برای تضمین آموزش عادلانه و فراگیر با کیفیت همگانی، ارزش‌گذاری و ارتقاء جایگاه و جذاب‌تر شدن آن برای جوانان است.
برنامه‌های روز جهانی معلم امسال توسط سازمان آموزش بین‌الملل (ei) نیز، با تمرکز بر “معلمان جوان: آینده حرفه‌ای” برگزار می‌شود.
برای تحقق چنین اهدافی، در بیشتر کشورهای جهان، اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی معلمان تشکیل شده است که با حضور صاحب‌نظران و متخصصان حوزه آموزش و پرورش، علاوه بر بررسی و واکاوی مسائل و مشکلات این حوزه، راهکارهای برون‌رفت از آن‌ها را نیز به مسوولان ارائه می‌دهند.
در کشور ما ایران، اما مسوولان و دست‌اندرکاران، این حرکت دموکراتیک را برنمی‌تابند و علیرغم آگاهی از وجود مشکلات متعدد آموزش و پرورش کشور، با فعالان این‌گونه تشکل‌ها برخوردهای قهرآمیز داشته و دارند. به گونه‌ای که تعدادی از فعالان صنفی معلمان، سال‌هاست در زندان، به سر می‌برند.
در چند سال اخیر و پیش‌رو که تعداد زیادی از معلمان، بازنشسته شده و آموزش و پرورش کشور نیاز شدید به جذب نیروی جوان دارد، مسائلی چون نابرابری اجتماعی، کیفیت پایین رفاه، حقوق پایین و از همه مهم‌تر حذف استخدام رسمی، انگیزه ورود به این حرفه را از جوانان می‌گیرد.
امید است روزی فرابرسد که مسوولان کشور ما نیز این نگاه بسته و دُگماتیک را کنار گذاشته و در کنار معلمان دلسوز این مرزوبوم، جدای از اهداف سیاسی، به پیشرفت آموزش و پرورش بیندیشند.
اسماعیل عبدی
معلم زندانی در اندرزگاه ۷ زندان اوین
۵ اکتبر ۲۰۱۹ ۱۳ مهر ۱۳۹۸

روز دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۸، اسماعیل عبدی، معلم و عضو هیئت‌ مدیره‌ کانون صنفی معلمان ایران که ۴ سال از محکومیت ۶ ساله خود را پشت سر گذاشته‌است و ساعت ۸ شب شنبه ۱۸ خردادماه ۱۳۹۸، به مرخصی آمده‌بود، به زندان اوین بازگشت.

این معلم محبوس در زندان اوین نخستین بار در روز شنبه ۶ تیرماه ۹۴ و پس از وقایع اعتراضی فرهنگیان ایران نسبت به نابسامانی های آموزش و پرورش، به عنوان نماینده شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان سراسر کشور برای شرکت در اجلاس جهانی معلمان قصد رفتن به کانادا را داشت که به شکل غیر قانونی بازداشت شد و در دادگاه بدوی در بهمن‌ماه همان سال با ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال زندان محکوم و حکم صادره از سوی شعبه ۳۶  دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد.

این عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، پیش‌تر در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران از ۴ اردیبهشت ماه تا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ به اعتصاب غذا کرده بود.

این معلم زندانی که از نوسان فشار خون، بیماری تنفسی، تپش قلب و ناراحتی کلیوی رنج می‌برد، بارها در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده‌اش دست به اعتصاب غذا زده‌بود.

سازمان عفو بین‌الملل، با انتشار بیانیه خواهان آزادی آقای عبدی، شده بود.

در این بیانیه که در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۹۷ منتشر شده است به اعتصاب غذای این فعال صنفی اشاره شده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته شده است تا هر چه سریع‌تر و بی هیچ قید و شرطی این زندانی عقیدتی را آزاد کنند.

آقای عبدی که پیش از در بند ۴ سالن ۴ زندان اوین محبوس بود، روز چهارشنبه ۱۵ خردادماه ۱۳۹۸ به همراه محمود بهشتی لنگرودی یکی دیگر از معلمان زندانی به اندرزگاه ۷ سالن ۲ زندان اوین منتقل شد.

او در فروردین‌ماه ۹۷ برنده جایزه بین‌المللی همبستگی اتحادیه ملی مدیران مدارس و زنان آموزگار بریتانیا در سال ۲۰۱۸ شد.

«اتحادیه مدیران مدرسه و معلمان زن» (NASUWT) بریتانیا در توضیح اهدای این جایزه به عبدی،‌ عضو زندانی هیأت مدیره کانون صنفی معلمان تهران نوشته:‌ «این جایزه به آقای عبدی به‌خاطر تعهد او به مبارزه برای حقوق معلمان و برابری آموزشی در ایران اهدا می‌شود.»

مطلب مرتبط:

بوی ماه مهر با معلمان در بند

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید