فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواستار رفع محاصره اینترنت در ایران شد

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) قطع اینترنت شهروندان را، به عنوان تلاشی برای از بین بردن خطوط ارتباطی و ساکت کردن گزارش رسانه‌ها از وضعیت جاری ایران، محکوم کرد.

سرویس اینترنت و ارتباط با شبکه جهانی در ایران از روز شنبه ۲۵ آبان، تاکنون به دلیل آغاز اعتراضات به افزایش قیمت بنزین از سوی مقامات حکومت قطع شده است.

در بیانیه روز دوشنبه ۲۷ آبان فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران آمده است، با تشدید سرکوب معترضان به افزایش قیمت بنزین در شهرهای ایران، حکومت این کشور دسترسی عمومی به اینترنت را مسدود کرده است.

آنتونی بلانگر،‌ دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در همین زمینه گفت: «قطع اینترنت به طور فزاینده در حال تبدیل به ابزاری برای دولت‌ها در سراسر جهان است تا گزارش رسانه‌ها را ساکت کرده و حق اساسی شهروندان برای دسترسی آزاد به اطلاعات را محدود کنند.»

او افزود: «بنا بر گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، ۳۰ کشور در سال ۲۰۱۹ رسانه‌ها را توقیف و دسترسی به اینترنت را مسدود کرده‌اند.»

بلانگر این اقدام را نشانگر «روند جهانی کنترل رسانه‌های شهروندان و دسترسی به اینترنت» دانست و گفت: «ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که محاصره را برداشته و سرکوب علیه معترضان را متوقف کنند.»

طبق اعلام «نت‌بلاکز»، که انسداد اینترنتی در جهان را رصد می‌کند، خاموشی اینترنت در ایران ساعت شش و ۴۵ دقیقه روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه و پس از اعتراض به افزایش قیمت بنزین در سراسر کشور ایران آغاز شد.

یک منبع در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است: «تصمیم به قطع اینترنت، حداقل به مدت ۲۴ ساعت از سوی شورای عالی امنیت ملی اتخاذ و به کلیه اپراتورهای کشور ارسال شده است.»

اعتراضات چند ساعت پس از آن آغاز شد که «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه» ایران شامگاه پنجشنبه ۲۳ آبان‌ماه اعلام کرد که قیمت بنزین را تا ۵۰ درصد افزایش می‌دهد.

اعتراض‌ها به سرعت در پایتخت و ده‌ها شهر بزرگ و کوچک گسترش یافته است.

محمدجواد آذری جهرمی به رسانه‌های ایران گفته است به دستور و تشخیص شورای امنیت کشور با ابلاغ به اپراتورها قطع شده است.

ایرانیان خارج از کشور در توییتر اعلام می کنند که امکان تماس با خانواده هایشان از طریق اپلیکیشن های ارتباطی همچون واتس آپ و تلگرام وجود ندارد و تماس تلفنی با ایران بسیار سخت و محدود است.

همچنین کاربران فارسی زبان از هر نقطه جهان تلاش کردند با ایجاد هشتگ Internet4iran توجه جامعه جهانی را به قطعی سراسری اینترنت در ایران جلب کنند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید