حکم زندان طاهر حاجی قربانی یکی از هواداران محمدعلی طاهری در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد

دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم ۲۰ سال حبس تعزیری طاهر حاجی قربانی از هواداران محمدعلی طاهری، بنیانگذار عرفان حلقه که در دادگاه بدوی از بابت چند اتهام برای او صادر شده‌بود، را عینا تایید کرد و بر اساس اعمال یکی از مواد قانون مجازات اسلامی، ۷ سال آن قابل اجرا است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران با ریاست قاضی زرگر، احکام زندان طاهر حاجی قربانی که پیش‌تر از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران صادر شده‌بود را عینا تایید کرد.

آقای قربانی، پیش‌تر از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با ریاست قاضی محمد مقیسه، از بابت چند اتهام در مجموع به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌‌بود و در حال حاضر در زندان اوین محبوس است.

این عضو گروه موسوم به «عرفان حلقه»، در دادگاه بدوی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۷ سال، در خصوص اتهام “توهین به مقدسات” به ۷ سال، با اتهام “توهین به رهبری” به ۳ سال و از بابت اتهام “تشویش اذهان عمومی” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده‌است و با توجه به تایید این احکام در دادگاه تجدیدنظر و با توجه به اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی حکم ۷ سال حبس تعزیری برای او قابل اجرا خواهد بود.

بنا به گفته یک منبع مطلع: «این حکم هفته گذشته به وکیل مدافع او ابلاغ شد و روز سه‌شنبه ۳ دی‌ماه به اطلاع آقای قربانی در زندان رسید. همچنین دادگاه تجدیدنظر بدون حضور وکیل و متهم برگزار شده‌است.»

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی پیش‌تر از تعیین شعبه دادگاه تجدیدنظر طاهر حاجی قربانی در شعبه ۳۶ این دادگاه با ریاست قاضی زرگر خبر داده‌بود.

دادگاه این عضو «عرفان حلقه» ۱۹ مردادماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شده‌بود.

آقای قربانی که از ۲۶ مرداد در زندان به‌سر می‌برد، روز سوم شهریورماه از زندان اوین به دادگاه منتقل و حکم صادره دادگاه بدوی به او ابلاغ شد.

یک منبع مطلع به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفته‌بود:‌ «طاهر قربانی که فروردین‌ماه سال جاری به صورت موقت از زندان آزاد شده‌بود، روز ۲۶ مردادماه برای اطلاع از وضعیت پرونده خود، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب حاضر می‌شود که قاضی مقیسه با افزایش میزان وثیقه دستور بازداشت او را صادر کرده و در نتیجه به زندان اوین منتقل می‌شود.»

یک منبع مطلع در خصوص صدور حکم زندان آقای طاهری گفته‌بود: «حکم زندان آقای قربانی با استناد به گزارش اطلاعات سپاه و نهادهای امنیتی وابسته به قرارگاه ثارالله، علیه او و بر اساس اعترافات اجباری اخذ شده در بازداشتگاه نهادهای امنیتی، صادر شده‌است.»

به گفته این منبع مطلع: «وی پیش‌تر در یک گروه تلگرامی با چند عضو موسسه بهداشت معنوی وابسته به قرارگاه ثارالله بر سر مباحث مرتبط با عرفان حلقه بحث کرده‌بود و همین موضوع به عنوان مصادیق اتهامی وی عنوان شد، در حالی‌که که او هیچ‌گاه به مقدسات دینی و ائمه توهین نکرده‌بود.»

آقای قربانی اولین بار در ۱۹ اسفندماه ۹۷ از سوی ماموران امنیتی در منزل مسکونی‌اش بازداشت شده و به سلول انفرادی در زندان اوین منتقل شد و ۲۶ فروردین‌ماه ۹۸ با سپردن وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شده‌بود.

طاهر قربانی در طول دوران بازداشت تحت فشار برای اخذ اعتراف اجباری قرار گرفته‌بود و همچنین از حق داشتن وکیل نیز محروم بود.

بازجویان در زمان بازجویی به او می‌گفتند “بازداشت خود را رسانه‌ای نکن تا به تو کمک کنیم و او را وادار کردند که اعترافات خود را امضا کند و از طرف دیگر او را تهدید می کردند که اگر برگه اعترافاتش را امضا نکند او را به یکی از بندهای محل نگهداری مجرمان خطرناک در زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل خواهند کرد.”

محمدعلی طاهری، بنیانگذار «عرفان حلقه» در ایران، از روز سه‌شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، “رسما” از زندان اوین آزاد شده، اما کماکان برخی محدودیت‌های اجتماعی برای او ادامه دارد.

هواداران وی می‌گویند با اینکه او رسما آزاد شده‌است، اما در نوعی «حصر خانگی» قرار دارد. حق دیدار با هواداران خود را ندارد و اجازه خروج از کشور نیز از سوی نهادهای امنیتی به وی داده نمی‌شود.

«ناهید بهشید»، از هواداران «محمدعلی طاهری» از ۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ به بند زنان زندان اوین منتقل شده و در حال سپری کردن دوران محکومیت ۵ سال حبس خود است و مصطفی خسروی‌بابادی، یکی دیگر از هواداران او نیز به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از  فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شده است.

همچنین مصطفی الماسی و نسیم پورمحمدعلی حبیبی نیز دو تن از هواداران محمدعلی طاهری در دادگاه انقلاب شهرستان جزیره کیش هر کدام به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

اعضای گروه «عرفان حلقه» در ایران کماکان اجازه برپایی جلسات و دوره‌های آموزشی خود را ندارند و فعالیت‌های خود را به صورت “زیرزمینی و مخفیانه” ادامه می‌دهند.

از طرف دیگر اطلاعات سپاه و موسسات وابسته به آن از جمله «فرق و ادیان»، «بهداشت معنوی»، «نجات از حلقه» و «فرقه نیوز» بارها در اطلاعیه‌های گوناگون در وبسایت‌های خود یا با برگزاری نشست‌های مختلف در سیمای جمهوری اسلامی، محمدعلی طاهری و اعضای «عرفان حلقه» را به ایجاد “تشکیک” در عقاید مذهبی مردم متهم می‌کنند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید