اعتراض‌های سراسری؛ آزادی چهار شهروند بهایی با اتمام مراحل بازجویی از شیراز

یاشار راستی، پویا نوروزی، فراز حقیقت جو و مسعود ممتاز

چهار شهروند بهایی به نام‌های یاشار راستی، پویا نوروزی، فراز حقیقت جو و مسعود ممتاز، پس از اتمام مراحل بازجویی آزاد شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، یاشار راستی، پویا نوروزی، فراز حقیقت جو و مسعود ممتاز، چهار شهروند بهایی ساکن شیراز، پس از طی مراحل بازجویی آزاد شدند.

بر اساس این گزارش، آزادی این شهروندان بهایی با توجه به اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه که در راستای (عفو) زندانیان و افرادی که در جریان اعتراض‌های سراسری اخیر بازداشت شده اند صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه با انتشار بخشنامه ای نسبت به (عفو) و آزادی بازداشت شدگان و محکومان دادگاه‌های انقلاب و کیفری که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱، تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت سده بودند مشروط بر اینکه جرائم متهمان در راستای (جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (دارا بودن شاکی خصوصی) نباشد خبر داد.

لازم به اشاره است، یاشار راستی، در تاریخ ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت جهت تشکیل پرونده به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ منتقل و پس از مدتی به زندان عادل آباد شیراز منتقل شده بود.

همچنین، پویا نوروزی، در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر شیراز مرکز استان فارس بازداشت و پس از تفتیش منزل و محل کار سپس توقیف برخی وسائل الکترونیکی شخصی، جهت بازجویی به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ متعلق به اداره اطلاعات شیراز منتقل شده بود.‌

افزون بر این، فراز حقیقت جو، در تاریخ روز شنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران اطلاعات سپاه فجر استان فارس به محل کار وی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت و جهت بازجویی و تشکیل پرونده به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

مسعود ممتاز هم در تاریخ ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر شیراز بازداشت و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی وسائل شخصی از قبیل لپ‌تاپ، کتب مذهبی مرتبط با دیانت بهایی و گوشی های تلفن‌ همراه وی و خانواده اش، سپس به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در این شهر منتقل شده بود.‌

مسعود ممتاز، از جمله شهروندان بهایی است که در سال ۱۳۶۱، به اتهام (اعتقاد به دیانت بهایی) بازداشت و مدتی را در حبس گذرانده بود.‌

تا لحظه تنظیم این خبر، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهایی اطلاعی در دست نیست.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید