گزارشی از آخرین وضعیت سهیل عربی در زندان رجایی شهر کرج

سهیل عربی، زندانی سیاسی که روز جمعه ۲۸ شهریورماه ۱۳۹۹، به بهانه انتقال به بهداری از بند محل نگهداریش در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ خارج شده و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده بود، همچنان از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده اش محروم است.

به گزارش کمپین دفاع از ندانیان سیاسیس و مدنی، سهیل عربی، زندانی سیاسی که در پی انتشار فایل صوتی و افشای شرایط ناگوار زندانیان در زندان تهران بزرگ، طی احضار به دفتر رئیس زندان تهران بزرگ، روز جمعه ۲۸ شهریورماه ۱۳۹۹، به بهانه انتقال به بهداری از بند محل نگهداریش در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ خارج شده و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد، امروز پنجشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۹، پس از گذشت حدود یک ماه همچنان در سلول انفرادی محبوس بوده و از حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده اش محروم است.

بر اساس گزارش های دریافتی، فرنگیس مظلوم مادر سهیل عربیبا مراجعه به دادسرای اوین از امین وزیری دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و امنیتی در خصوص علت محرومیت فرزندش از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده پرسید اما امین وزیری هیچگونه پاسخی به خانم مظلوم نداده است.

سهیل عربی زندانی سیاسی به دنبال افشای وضعیت نامناسب زندان تهران بزرگ (فشافویه) روز پنج شنبه ۲۷ شهریورماه ۱۳۹۹، به دفتر چهارمحالی رئیس زندان احضار شده و مورد بازخواست قرار گرفته و روز جمعه ۲۸ شهریورماه ۱۳۹۹، به بهانه انتقال به بهداری از بند خارج و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده است.

این زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ، که در آبان ماه ۱۳۹۲، به ‌خاطر نوشتن مطالبی انتقادی در رسانه های اجتماعی ابتدا به حکم مراجع قضایی به «سب النبی» متهم و به اعدام محکوم شده و سپس حکم وی به ۷ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرد، طی انتشار پیامی صوتی به تشریح وضعیت نامناسب زندان تهران بزرگ (فشافویه) پرداخته است.

در این فایل صوتی که به دست کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی رسیده، سهیل عربی از وضعیت ناگوار بهداشتی زندان فشافویه در شرایط بحران کرونا گفته است.

این زندانی سیاسی در این فایل به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در شرایط شیوع کرونا در زندان تهران بزرگ اشاره کرده و از وفور مواد مخدر و قرص های روانگردان در زندان و استعمال آن توسط زندانیان و  عدم وجود مواد و وسایل بهداشتی، نبود فضای مناسب هواخوری، کتابخانه و محوطه ورزشی می گوید.

سهیل عربی در سخنانش از زندان تهران بزرگ (فشافویه) به نام «بزرگترین شکنجه گاه خاورمیانه» یاد کرده و خواستار بازدید خبرنگاران مستقل از این زندان شده است.

پیشتر کمپین دفاع از زندانیبان سیاسی و مدنی به اطلاعاتی دست یافته بود که حاکی از وضعیت بغرنج و طاقت فرسای زندان تهران بزرگ در دوران کرونا برای زندانیان است. گزارشاتی که از عدم کنترل مقامات این زندان در مهار کرونا حکایت دارد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پیشتر معاونت سلامت زندان تهران بزرگ، شمار زیادی از زندانیان که پیشتر برخی از آنها به کرونا⁩ مبتلا شده بودند را به تیپ پنج زندان منتقل کرده بود. پس از این اقدام، سالن‌های تیپ ۵ شاهد افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ بوده بطوریکه آمار تخمینی مبتلایان به ۱۶۰ نفر رسید.

عدم کنترل بحران کرونا، نگرانی فعالان مدنی در خصوص کسب اطلاع از وضعیت زندانیان سیاسی که در سالن‌های تیپ پنج زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شود را دو چندان کرده بود.

سهیل عربی از مشکلات جسمی متعددی  از جمله سرفه‌های شدید، افت شدید قندخون ، درد شدید ناشی از «ترومای بلانت» و عفونت در بدن رنج می برد.

پیشتر مسئولان بهداری این زندان ادعا کرده بودند که پرونده پزشکی این زندانی سیاسی که از بیماری هیدروسل    « جمع شدن آب در بیضه» رنج می برد مفقود شده و از وی خواستند مجدداً مدارک پزشکی خود را به آنها ارائه کند.

سهیل عربی از روز دوشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۸ در اعتراض به شرایط نامساعد نگهداری زندانیان در زندان تهران بزرگ و تداوم حبس خود از خوردن و آشامیدن امتناع کرده بود.

سهیل عربی روز چهارشنبه ۲۸ اسفندماه گذشته به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام شده بود اما به دلیل عدم پذیرش وی توسط بیمارستان بدون رسیدگی پزشکی به زندان بازگردانده شد. گفته می‌شود این اقدام به دلیل بدهکاری سازمان زندان‌ها به بیمارستان و عدم تقبل هزینه‌ها از سوی زندان تهران بزرگ عنوان شده بود.

«سهیل عربی» از ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ در بازداشت و زندان به سر می‌برد و تمام این مدت از مرخصی نیز محروم بوده است. وی در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸، از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

وی همزمان با اینکه پس از تغییرات بسیار در روند دادرسی و احکام صادره در حال تحمل دوران محکومیت ۷ سال و شش ماهه خود در زندان تهران بزرگ بود، از بابت پرونده ای جدید که در زندان علیه وی مفتوح شده بود در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “تشویش اذهان عمومی” به ۳ سال حبس، ۳ سال تبعید و جزای نقدی محکوم شد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل