گزارشی از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر؛ عسل محمدی، هیراد پیربداقی و سعید ملایری آزاد شدند

عسل محمدی، هیراد پیربداقی و سعید ملایری سه تن از بازداشت شدگان تجمعات روز جهانی کارگر از بازداشتگاه پلیس امنیت تهران آزاد شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، عسل محمدی، هیراد پیربداقی و سعید ملایری سه تن از بازداشت شدگان تجمعات روز جهانی کارگر شامگاه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه  ۱۴۰۰، از بازداشتگاه پلیس امنیت تهران آزاد شده اند.

بر اساس گزارش های دریافتی، در جریان تجمع روز جهانی کارگر در مقابل وزارت کار در تهران بیش از ۳۰ شهروند شرکت کننده در تجمع بازداشت شده که هویت عسل محمدی، هیراد پیربداغی و سعید ملایری احراز شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از شمار بازداشت شدگان و هویت آنها اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

عسل محمدی پیش‌ از این نیز در روز سه شنبه ۱۳ آذرماه ۱۳۹۷، در جریان اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

خانم محمدی، ۱۵ دی‌ماه ۹۷ که با سپردن وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا زمان تکمیل روند دادرسی از زندان اهواز آزاد شده‌بود، بنا بر ابلاغ قبلی روز یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب حاضر شد.

روز شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸، همزمان با برگزاری دادگاه متهمان هفت‌تپه، خانواده‌های زندانیان و تعدادی از فعالان کارگری در مقابل دادگاه انقلاب تهران در انتظار برگزاری دادگاه بودند که رهام یگانه، هیراد پیربداقی و فرید لطف آبادی توسط نیرهای امنیتی بازداشت و کماکان نیز در زندان اوین و در بازداشت بسر می برند.

روز یکشنبه ۱۳ مردادماه ۱۳۹۸، قرار وثیقه عسل محمدی، یکی از متهمان هفت‌تپه و عضو نشریه «گام» پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، از سوی قاضی محمد مقیسه  با شکایت وزارت اطلاعات به قرار بازداشت تغییر کرد و این فعال مدنی بازداشت شد.

در جلسه دوم دادگاه رسیدگی به این پرونده قاضی مقیسه مبلغ قرار وثیقه وی را از ۴۰۰ میلیلون تومان به ۲ میلیارد تومان افزایش داده و پرونده را به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی شاه محمدی ارسال کرد.

هیراد پیربداقی به همراه رهام یگانه و فرید لطف آبادی همزمان با برگزاری دادگاه متهمان هفت‌تپه در روز شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸، در خیابان شریعتی تهران بازداشت شده بودند.

این فعال کارگری روز سه‌شنبه ۵ شهریورماه ۹۸، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی، هر کدام با سپردن قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شده‌بود.

آقای پیربداقی که پیشتر در حاشیه برگزاری دادگاه متهمان هفت‌تپه بازداشت و پس از مدتی با سپردن قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده‌بود، روز شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸، دوباره بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

او روز شنبه ۳۰ شهریور، برای دریافت وسایل خود به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین مراجعه کرده‌بود، با دستور بازپرس و به بهانه ادامه فعالیت‌هایش در دوران آزادی موقت، وثیقه‌اش از ۵۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و در نهایت بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

تجمعات روز جهانی کارگر امروز شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه  ۱۴۰۰، در بسیاری از شهرهای کشور از جمله اراک، اصفهان، اهواز، تبریز، ساری، سنندج، کرمانشاه، شوش، قزوین، کرج، یزد و … برگزار شده و در اکثر این شهرها تجمعات با یورش نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع گنندگان همراه بوده است.

در اکثر شهرها نیروهای امنیتی و انتظامی پیش از برگزاری مراسم در محل حضور داشته‌ و برخی از بازداشت ها پیش از شروع برگزاری مراسم روز جهانی کارگر صورت گرفته بود.

گزارش شده است بازداشت شدگان از اقشار مختلف مردم از جمله کارگران، بازنشستگان و معلمان بوده اند.

بر اساس گزارش های دریافتی، در جریان تجمع روز جهانی کارگر در مقابل وزارت کار در تهران بیش از ۳۰ شهروند شرکت کننده در تجمع بازداشت شده بودند.

شیث امانی و هوشنگ کریمی فعالان کارگری که روز شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، در جریان تجمع روز جهانی کارگر در سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند امروز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، آزاد شدند.

تجمعات روز جهانی کارگر در روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه  ۱۴۰۰، در بسیاری از شهرهای کشور از جمله اراک، اصفهان، اهواز، تبریز، ساری، سنندج، کرمانشاه، شوش، قزوین، کرج، یزد و … برگزار شده و در اکثر این شهرها تجمعات با یورش نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع گنندگان همراه بوده است.

در اکثر شهرها نیروهای امنیتی و انتظامی پیش از برگزاری مراسم در محل حضور داشته‌ و برخی از بازداشت ها پیش از شروع برگزاری مراسم روز جهانی کارگر صورت گرفته است.

هرساله و در آستانه روز جهانی کارگر فشار نهادهای اطلاعاتی بر فعالان کارگری افزایش می‌یابد و نیروهای امنیتی سعی می‌کنند با احضار یا بازداشت برخی فعالان در این روزها از راه‌پیمایی یا اعتراضات احتمالی آن‌ها ممانعت کنند.

جمهوری اسلامی ایران علیرغم آزادی برگزاری تجمعات در قانون اساسی، اجازه اجرای مراسم کارگری را به تشکل‌های مستقل و فعالان کارگری نمی‌دهد و در صورت برگزاری تجمع نیز با احضار یا بازداشت آنان و اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی آنان را مورد تعقیب قضایی قرار می‌دهد.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در روز جهانی کارگر با انتشار گزارشی تحت عنوان بازداشت شماری از فعالان کارگری در تجمعات روز جهانی کارگر در شهرهای مختلف به بازداشت فعالان کارگری پرداخته بود.

نویسنده
رحیم الیاسی

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل