کارشناسان سازمان ملل: «مسمومیت‌های عامدانه» در ایران مدرک خشونت مستمر علیه زنان و دختران است

خشونت مستمر علیه زنان و دختران

کارشناسان سازمان ملل متحد نسبت به «مسمومیت عامدانه بیش از ۱۲۰۰ دانش‌آموز دختر» در شهرهای عمده ایران و ناکامی دولت در حمایت از آنها و جلوگیری از حملات بیشتر و انجام تحقیقات سریع ابراز انزجار کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز پنج‌ شنبه کارشناسان سازمان ملل متحد نسبت به «مسمومیت عامدانه بیش از ۱۲۰۰ دانش‌آموز دختر» طی بیانیه‌ای، علاوه بر محکوم کردن این حملات و ناکامی دولت در حمایت از آنها و جلوگیری از حملات بیشتر و انجام تحقیقات سریع ابراز انزجار کردند.

متن کامل این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، قرار گرفته است در ادامه می‌آید:

این کارشناسان روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به گسترش مسمومیت‌ها به ٩١ مدرسه دخترانه در ۲۰ استان ایران گفتند تاکنون صدها دانش‌آموز دختر در بیمارستان بستری شده‌اند و بسیاری از والدین از ترس حملات بیشتر از فرستادن فرزندان خود به مدارس خودداری می‌کنند.

آنها ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به سلامت جسمی و روانی این دانش‌آموزان گفتند: «از بابت این واقعیت که مقامات دولتی برای چندین ماه نه تنها نتوانستند به سرعت این حملات را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند، بلکه به طور مکرر سد راه آن شدند، عمیقا نگران هستیم.»

کارشناسان سازمان ملل با اشاره به ادعای احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، مبنی بر این که ۹۰ درصد مسمومیت‌ها به دلیل «استرس» بوده، نسبت به بازداشت یک روزنامه‌نگار سرگرم بررسی این حملات ابراز نگرانی کردند.

کارشناسان مزبور همچنین با اشاره به فیلم کتک زدن مادر یک دانش‌آموز مسموم‌شده، آن را مدرک دیگری از الگوی رفتاری حکومت ایران برای «ساکت کردن» تمام کسانی که در پی پاسخگو کردن عاملان نقض حقوق بشر هستند، خواندند.

آنها همچنین با اشاره به زندانی‌شدن دو روزنامه‌نگار زنی که به خبر کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی را منتشر کردند، گفته‌اند خانواده امینی در معرض انتقام و تهدید هستند.

کارشناسان سازمان ملل درباره تسلسل این حملات تنها چند هفته پس از فروکش کردن نسبی اعتراضات سراسری گفته‌اند: «بیم آن را داریم که این [حملات] به منظور تنبیه دختران برای مشارکت‌شان در جنبش زن، زندگی، آزادی و بیان مخالفت‌شان با حجاب اجباری و بیان مطالبات‌شان برای برابری سازماندهی شوند.»

کارشناسان مزبور در پایان با اشاره به سرعت عمل نیروهای امنیتی در بازداشت معترضان مسالمت‌جو از یک طرف و ناتوانی‌شان از شناسایی و بازداشت عاملان این حملات وسیع و هماهنگ‌شده گفته‌اند: «زنان و دختران در ایران بار دیگر هدف بدترین شکل‌های تبعیض و خشونت نظام‌مند هستند.»

پارلمان اروپا نیز روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای حمله با «مواد شیمیایی سمی» به «هزاران» زن و دختر ایرانی را «اقدامی وحشیانه» برای بازداشتن زنان و دختران از آموزش و ساکت‌کردن آنان توصیف کرد و آن را «به شدیدترین وجه» محکوم کرد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید