پانزده زن بهائی در اصفهان به ۷۵ سال حبس محکوم شدند

مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی‌خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فیروزه راستی‌نژاد و فرخنده رضوان‌پی

دادگاه انقلاب اصفهان، ۱۵ زن بهائی را به اتهام “ترویج” آئین بهائیت و “فعالیت تبلیغی و آموزشی مغایر با شرع اسلام” به طور کلی به ۷۵ سال حبس، ۷۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی، ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت‌های اجتماعی محکوم کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این شهروندان بهائی ساکن بهارستان اصفهان عبارتند از: مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی‌خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فیروزه راستی‌نژاد و فرخنده رضوان‌پی، حکم این افراد روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان صادر و به آنها ابلاغ شده است.

بر اساس حکم صادره، هر یک از این ۱۵ زن بهائی که همگی زن هستند، فقط به اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر با شرع اسلام” به ۵ سال حبس، پرداخت ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی، ۵ سال محرومیت از خدمات اجتماعی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده‌اند.

این شهروندان که در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ با کیفرخواست اتهامی “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” و “مشارکت در انجام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع اسلام” مواجه شده بودند، در تاریخ ۱۲ اردیبهشت به دادگاه احضار شده بودند.

از میان این شهروندان، رویا آزادخوش، آزیتا رضوانی‌خواه، سارا شکیب، ساناز راسته، شعله آشوری، شورانگیز بهامین، فیروزه راستی‌نژاد، مریم خورسندی، مژگان پورشفیع، نسرین خادمی و نوشین همت در سال ۱۴۰۰ بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شده بودند.

همچنین پیشتر منزل‌های مژده بهامین، فرخنده رضوان‌پی، بشری مطهر و سمیرا شکیب مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.

صدور این احکام سنگین برای این زنان بهائی با واکنش‌های گسترده ای از سوی فعالان حقوق بشر و جامعه بین‌المللی روبرو شده است. بسیاری این احکام را نقض آشکار حقوق بشر و آزادی عقیده و بیان می‌دانند.

جامعه جهانی بهائی نیز در بیانیه‌ای این احکام را “ناعادلانه و مغرضانه” خوانده و خواستار لغو آنها شده است.

لازم به ذکر است که آئین بهائیت در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شود و پیروان آن با تبعیض‌ها و محدودیت‌های گسترده‌ای روبرو هستند.

صدور احکام حبس‌های طولانی مدت برای این ۱۵ زن بهائی، نشان‌دهنده ادامه سرکوب و نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید