گزارش ماهانه نقض حقوق بشر در ایران (ماه فوریه ۲۰۲۵)

 

اشاره: دراین ماە ، نقض حقوق بشر در ایران به‌طور گسترده و نگران‌کننده‌ای ادامه یافت. بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران همچنان دور از دسترس به نظر می‌رسد و برای قربانیان نقض حقوق بشر در ایران در ماە فوریه سال ۲۰۲٥، سال ناگذر و با مصائب سخت به پایان رسید.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در این گزارش مختصر ، با نگاهی آماری به نقض حقوق بشر در ایران درماه فوریە سال ۲۰۲٥ که در پی می‌آید، به مهم‌ترین جنبه‌های نقض حقوق بشر در ایران طی این سال می‌پردازد.

با توجه به عدم دسترسی آزاد به اخبار و رویدادها در ایران، این آمار نمی‌تواند شامل تمامی موارد نقض حقوق شهروندی شود، اما تلاش همکاران کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در این راستا متمرکز بودە است.
متن این بررسی آماری در ادامه آمده است.

اعدام‌ها
ایران کماکان یکی از بالاترین آمار اجرای اعدام در جهان را دارد؛ براساس گزارش‌ها در ماە فوریە سال ۲۰۲٥، حداقل ٨٨ نفر در ایران اعدام شدند که ٧٨٠٪. بیشتر اعدام‌ها به جرایم مرتبط با مواد مخدر مربوط می‌شد، اما مخالفان سیاسی و افرادی که با اعتراض‌های گسترده مرتبط بودند نیز در میان اعدام‌شدگان بودند، طبق آمارو گزارشات کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ١٢.٥٪ نسبت بە سال قبل افزایش یافتە است.

دستگیری‌های خودسرانه
نیروهای امنیتی ایران درماه فوریه سال ۲۰۲٥، به دستگیری‌های گسترده و خودسرانه در سطح کشور ادامه دادند، بسیاری از این بازداشت‌ها بدون حکم قضایی و براساس اتهامات مبهمی نظیر «اقدام علیه امنیت ملی» یا «تبلیغ علیه نظام» انجام شد.
این دستگیری‌ها اغلب شامل فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران، وکلای حقوق بشر، هنرمندان، و حتی شهروندان عادی بود که در اعتراض‌های مسالمت‌آمیز شرکت داشتند.
طبق آمار جمع‌بندی شده ١٢٥ نفر بازداشت شده‌اند،در میان آنها ١٠ زن فعال حقوق بشر دستگیر و بە مکانی نامعلوم منتقل شدەاند، طبق آمار و گزارشات این کمپین ١٢.٥٪ نسبت بە سال قبل افزایش یافتە است.

کولبران

تا تاریخ 4 مارس ۲۰۲۵، آمار جامعی دربارهٔ تعداد جان‌باختگان کولبران در سال ۲۰۲۵ در دسترس نیست.طبق آمار جمع‌بندی شده کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، درماه فوریە سال ۲۰۲٥ قتل کولبران همچنان ادامه دارد.

در مجموع و در نگاهی مختصر به آمار، ماه فوریە سال ۲۰۲٥ با افزایش چشمگیر نقض حقوق بشر در ایران همراه بود.
این روند نشان‌دهنده وخامت بیشتر وضعیت حقوق بشر در ایران است و نیاز به توجه و اقدام فوری جامعه بین‌المللی دارد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید