محسن حق‌شناس دانشجوی دانشگاه تهران به دو سال حبس تعزیری محکوم شد

محسن حق‌شناس، دانشجوی طراحی صحنه دانشگاه تهران، ۱۴ اسفندماه طی حکمی در دادگاه انقلاب به دلیل اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی به دوسال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محسن حق‌شناس، دانشجوی طراحی صحنه دانشگاه تهران، ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۶ که به دنبال اعتراضات دانشجویی در تهران بازداشت شده بود، ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ طی حکمی در دادگاه انقلاب تهران به دلیل اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی به دوسال حبس تعزیری محکوم شد.

پیشتر پنج‌شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ پایگاه اطلاع رسانی شوراهای صنفی دانشجویان کشور در بیانیه‌ای خطاب به منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با برشمردن مشکلات و مصایب تشکل‌های دانشجویی، خواستار آزادی بی‌قید و شرط و بدون وثیقه و تعهد دانشجویان بازداشتی از جمله محسن حق‌شناس شده بودند.

متن این بیانیه در ادامه آمده است:

جناب آقای غلامی

وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری

در طی چند سال گذشته فعالیت‌ صنفی در دانشگاه‌های سراسر کشور، فعالان صنفی دانشجویی به تمام اشکال مشروع و قانونی نسبت به جهت‌گیری مشخص اقتصادی در سطح کلان و در حوزهٔ دانشگاه واکنش نشان داده‌اند. طرح‌ها و لایحه‌ها و برنامه‌های بودجه، به جای آنکه راه حلی برای مشکلات پرشمار جامعه ارائه دهند، خود هر بار به عمق مشکلات افزوده‌اند و به بخشی از مساله تبدیل شده‌اند. پروژهٔ اقتصادی حاکمیت در تمام دولت‌ها از دولت اول سازندگی تا دولت دوم تدبیر و امید، به رغم تفاوت‌های جناحی و احیاناً سیاسی با یک قلم نوشته شده است: ارزان‌سازی نیروی کار، بیکار‌سازی و بی‌ثبات‌سازی، خصوصی‌سازی خدمات اساسی همچون آموزش و درمان، کالایی‌سازی و پولی سازی آموزش، بی‌توجهی به محیط زیست و نیازهای نسل‌های بعدی جامعه.

اکنون که کنش‌ها، واکنش‌ها و هشدارهای مستمر ما گوش شنوایی در وزارت علوم و نهادهای مربوطه نداشته و در شرایطی که در اقصا نقاط کشور، ندای اعتراضات پرشمار حول مسئله معیشت، گرانی و بیکاری طنین انداز شده، دانشگاه چه جایگاهی دارد؟ آیا باید شاهد سوء تغذیه دانش آموزان و کار کودکان باشیم و در برابر محرومیت فزایندهٔ نسلهای پیش رو سکوت کنیم؟ آیا باید در برابر خصوصی شدن خوابگاه‌ها و پولی شدن خدمات دانشگاهی و انواع و اقسام تمهیدات تبعیض آمیز پا پس بکشیم و در کنار تشکل‌های وابستهٔ دانشگاهی به مطالبهٔ بر حق مردم نیشخند بزنیم؟ آیا آرمانهایی که نسل پیش از ما بابت آن جان خود را از دست دادند، به ما اجازهٔ سکوت در برابر ظلم می‌دهد؟

خیر، ما سکوت نکردیم و نخواهیم کرد. ما در برابر تمام وعده‌های پوشالی و تمهیدات فراقانونی مسئولان، تقدس ساحت دانشگاهی را حفظ کرده‌ایم و با درایت و هوشیاری تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت آموزشی کشور انجام داده‌ایم. شوراهای صنفی به عنوان تنها تشکل واقعا مستقل و غیر جناحی در دانشگاه‌های ایران، وظیفه خود می‌داند در مقابل بی‌عدالتی‌ها سکوت نکند، وظیفه خود می‌داند که شرایط تحصیل را برای همه فراهم کند، غذا و خوابگاه مناسب و ارزان برای دانشجویان فراهم آورد و به طور کلی با تبدیل دانش به کالایی لوکس برای طبقات برخوردار مقابله کند.

واکنش مسئولان اما باز هم این شکاف را عمیق‌تر کرده است. به جای آنکه وظایف مصرح در قانون همچون تامین آموزش رایگان برای همگان، حفظ صیانت دانشجویان در برابر تعرض نهادهای بیرونی، حق تشکیل تجمع دانشجویی و غیره را در دستور کار خود قرار دهند، دست در دست نهادهای قهری خارج از دانشگاه اقدام به دستگیری تعداد پرشماری از دانشجویان حق‌طلب کرده‌اند. اکنون نوبت شماست که نشان دهید، تردیدهای نخستین نسبت به حضور شما به عنوان وزیر علوم تا چه حد درست/نادرست بوده است.

بدینوسیله ما به عنوان نمایندگان منتخب تمام دانشجویان کشور از شما درخواست رسیدگی تا آزادی فوری و بی‌قید و شرط و بدون وثیقه و تعهد دانشجویان دستگیر شده را داریم. همچنین اعلام می‌کنیم که تکرار برخوردهای امنیتی، احضار، فشار، و دستگیری سایر دانشجویان، یا عدم صیانت از دانشگاهیان و ورود نیروهای امنیتی به ساحت مقدس دانشگاه هر نوع مشروعیت قانونی وزارت آموزش عالی را زیر سوال خواهد برد و متقابلا ما نیز از تمام ابزارهای تشکلی خود برای دادخواهی و رسیدگی به وضعیت دانشجویان در بند استفاده خواهیم کرد.

ما منتظر پاسخ فوری شما از روند رسیدگی به وضعیت دانشجویانی که نامشان در زیر آمده است، هستیم و با چشمان باز نظاره‌گر تامین امنیت دانشگاه و دانشجویان از جانب شما به عنوان عالی‌ترین مقام مسئول در قبال آن‌ها خواهیم بود:

سینا ربیعی، محسن حق‌شناس، میکاییل قلی‌راد، پدرام پذیره، محمد محمدیان، علی مظفری، مهدی وهابی ثانی، سهیل موحدان، آرش آوری، دانیال ایمان، امیرحسین علم‌طلب، مجید اکبری، محسن ترابی، کسری نوری، لیلا حسین‌زاده، محمد شریفی مقدم ریابی دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف و تعدادی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی من جمله فائزه عبدی‌پور.

 

علی‌رغم همه‌ی تلاش‌های فعالین حقوق بشر و سایر نهادهای فعال در زمینه دانشجویی در یک‌ماه اخیر جهت آزادی دانشجویان بازداشتی، برخی از آن‌ها چون سینا ربیعی، محسن حق شناس، لیلا حسین‌زاده با احکام ناعادلانه‌ای چون حبس تعزیری و ممنوعیت خروج از کشور روبه رو شده‌اند.

برای عضویت در تلگرام کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی اینجا کلیک کنید

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید