اجرای حکم اعدام دو زندانی بلوچ در زندان کرمان

دوشنبه ۱۸ مردادماه سال جاری، دو زندانی به نامهای نبی نوتی زهی و ابراهیم قنبرزهی، اهل زاهدان در زندان کرمان اعدام شدند، این افراد پیشتر به اتهام جرایم مرتبط با «مواد مخدر» توسط دادگاه انقلاب، به مرگ محکوم شده بودند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ به نقل ازکمپین فعالین بلوچ، صبح روز جاری، دوشنبه ۱۸ مرداد ماه، حکم اعدام دو مرد بلوچ در زندان مرکزی کرمان به اجرا درآمد. هویت این دو زندانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، نبی نوتی زهی و ابراهیم قنبرزهی، هردو اهل زاهدان احراز شده است.

به گزارش این منبع، نبی نوتی زهی و ابراهیم قنبرزهی از ۵ سال پیش با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در کرمان بازداشت شده‌بودند. این دو زندانی در زمان بازداشت هیچ نوع ماده مخدری همراه نداشتند.

به گزارش کانال تلگرامی رسانک، این دو زندانی روز ۱۶ مرداد ماه جاری به قرنطینه زندان منتقل شده بودند و امروز ساعت ۷ صبح، بعد از طلوع آفتاب اعدام شدند.

اعدام این دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

اجرای مجازات اعدام در ایران همواره به عنوان یکی از شاخصه های مهم نقض حقوق بشر در ایران و جهان مطرح است.

در طول سالیان متمادی از جمله موارد طرح شده نقض حقوق بشر در گزارش‌های گزارشگران ویژه حقوق بشر در ایران اشاره به اجرای احکام اعدام در ایران بوده است.

قطعنامه‌های سازمان ملل متحد برای توقف مجازات اعدام به عنوان اولین قدم برای لغو کامل آن، اولین بار در سال ۲۰۰۷ و دومین بار سال ۲۰۰۸ در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. دبیرکل سازمان ملل نیز در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ طی گزارشی آخرین تحولات مربوط به توقف و لغو اعدام در کشورهای مختلف را به مجمع عمومی ارائه کرد. در این قطعنامه‌ها ضمن تاکید بر توقف مجازات اعدام، گفته شده مجرم، به اعتبار انسان بودن، دارای حق حیات و بسیاری حقوق دیگر است و قانونگذار و سیستم قانونگذاری، حق سلب این حقوق را از فرد به صرف مجرم بودن و ارتکاب جرم ندارد. دومین پروتکل الحاقی به میثاق بین المللی حقوق سیاسی اجتماعی درباره لغو مجازات اعدام نیز سال ۱۹۸۹ به تصویب مجمع عمومی رسید.

ایران از نخستین کشورهای امضاکننده‌ اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر است اما حکومت اسلامی به اجرای آن در کشور احترام نمی گذارد. با این‌ حال پس از گذشت نزدیک به هفتاد سال از این رویداد تاریخی، بنا به گفته ارگان های بین‌المللی حقوق بشر از جمله‌ کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، دیده ‌بان حقوق بشر، سازمان عفو بین‌الملل، گزارشگران بدون مرز، جامعه‌ دفاع از حقوق بشر در ایران، رژیم اسلامی در زمینه حقوق بشر و اعدام ها بدترین و جنایت کارانه ترین کارنامه را در سطح جهانی دارد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید