کانون اصلاح و تربیت سنندج؛ اعزام به مرخصی زهرا محمدی، مدرس زبان کُردی و عضو انجمن فرهنگی نوژین

زهرا محمدی

زهرا محمدی، مدرس زبان کُردی و عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» از کانون اصلاح و تربیت زنان، سنندج به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز سه‌شنبه یکم شهریورماه ۱۴۰۱، زهرا محمدی، مدرس زبان کُردی و عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» از کانون اصلاح و تربیت سنندج به مرخصی اعزام شد.

بر اساس این گزارش، یک منبع مطلع در این باره گفت: خانم محمدی برای شرکت در مراسم چهلم پدرش به مدت پنج روز به مرخصی اعزام شده است.

روز یکشنبه شانزدهم مردادماه، این عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» با پایان ایام مرخصی به کانون اصلاح و تربیت سنندج بازگشته بود.

روز یکشنبه پنجم تیرماه، این عضو انجمن فرهنگی  اجتماعی «نوژین» پس از وخیم شدن وضعیت سلامتی پدرش برای اولین بار به مرخصی اعزام شد.

روز شنبه هجدهم دی‌ماه ١٤٠٠، زهرا محمدی پس از احضار به اجرای احکام دادگستری سنندج بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شد.

روز یکشنبه دوازدهم دی‌ماه ١٤٠٠، انجمن فرهنگی – اجتماعی «نوژین» اعلام کرد پس از طی کردن مراحل قانونی پرونده زهرا محمدی در دیوان عالی کشور و رد اعمال ماده ٤٧٧ بار دیگر وی از سوی دادگستری سنندج به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.

سال ٩٩، پرونده زهرا محمدی، مدرس زبان کُردی و عضو انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” جهت بازبینی به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد.

بهمن‌ماه ٩٩، حکم ١٠ سال حبس تعزیری زهرا محمدی در شعبه چهارم دادگاە تجدیدنظر سنندج به ریاست قاضی “مصطفی طیاری” به پنج سال حبس تعزیری تغییر پیدا کرد.

خانم محمدی به اتهام “تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی” از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ١٠ سال حبس محکوم شده بود.

آخرین جلسه دادگاهی زهرا محمدی بیست و هفتم بهمن‌ماه ٩٨ در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی “سعیدی” برگزار شده بود و روز سه‌شنبه بیست و چهارم تیرماه ٩٩ حکم ١٠ سال حبس به وکیل وی ابلاغ شد.

روز دوشنبه یازدهم آذرماه ٩٨، این عضو انجمن “نوژین” با قرار وثیقه ٧٠٠ میلیون تومانی به شیوه موقت از بازداشت آزاد شده بود.

زهرا محمدی دوم خردادماه ٩٨ توسط مأموران لباس‌شخصیِ وزارت اطلاعات در خانه‌اش بازداشت و تا دهم خردادماه همان سال در مکان نامعلومی در حبس انفرادی به سر برده بود و پس از آن به زندان سنندج انتقال یافت و محل نگهداری او به اطلاع خانواده‌اش رسید. زهرا محمدی متعاقباً، در جریان ملاقاتی با اعضای خانواده‌اش، گفته بود که در مدت هشت روزی که در حبس انفرادی به سر می‌برده زیر فشار قرار گرفته تا وادار به “اعترافات” اجباری شود.

روز چهارشنبه بیست و هفتم شهریورماه ٩٨، این فعال مدنی کُرد بدون اطلاع‌رسانی قبلی به وکلا و خانواده‌اش، برای جلسه‌ی دادرسی به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج منتقل که برگزاری آن جلسه متعاقباً به تعویق افتاد.

انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” در واکنش به اتهامات وارده به زهرا محمدی اعلام کرده بود: “زهرا محمدی در حالی برای اعترافات اجباری تحت فشار می‌باشد که وی هیچ وابستگی به حزب یا جریان سیاسی ندارد و تنها جرم وی آموزش زبان کُردی به کودکان می‌باشد.”

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید