استان فارس؛ ۲۶ تن از شهروندان بهایی در مجموع به تحمل ۷۶ سال حبس تعزیری و مجازات‌های تکمیلی محکوم شدند

شهروندان بهایی

دادگاه تجدیدنظر استان فارس به ریاست کامران زارع و سعید بلندزاده، ۲۶ تن از شهروندان بهایی را در مجموع به تحمل ۷۶ سال حبس تعزیری، هر یک به دو سال منع خروج از کشور و ابطال گذرنامه محکوم کرد.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز پنج‌شنبه سه شهریور ماه ۱۴۰۱، مرجان غلام پور، مریم اسلامی مهدی آبادی، پریسا روحی زادگان، اسماعیل روستا، بهاره نوروزی،بهنام عزیزپور، ثمره آشنایی، رامین شیروانی، رضوان یزدانی، سروش ایقانی صغادی، سعید حسنی، شادی صادق اقدم، شمیم اخلاقی، صهبا فرح بخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، فربد شادمان، فرزاد شادمان، لالا صالحی، مژگان غلام پور سعدی، مهیار سفیدی میاندوآب، نبیل تهذیب، نسیم کاشانی نژاد، یکتا فهندژ سعدی، نوشین زنهاری و ورقا کاویانی، بیست و شش شهروند بهایی اهل شیراز توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس در مجموع به تحمل ۷۶ سال حبس تعزیری، هر یک به ۲ سال منع خروج از کشور و ابطال گذرنامه محکوم شدند.‌

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس، اتهامات این شهروندان بهایی (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی) و بر همین اساس، یکتا فهندژ سعدی، لالا صالحی، مژگان غلامپور، رضوان یزدانی و بهاره نوروزی، نبیل تهذیب، بهنام عزیزپور، سعید حسنی، رامین شیروانی، صهبا مصلحی، هر یک تحمل ۵ سال حبس تعزیری و مریم اسلامی، پریسا روحی زادگان، مرجان غلامپور، صهبا فرحبخش، شادی صادق اقدم، عهدیه عنایتی، ثمره آشنایی، شمیم اخلاقی، فرزاد شادمان، فربد شادمان، مهیار سفیدی و ورقا کاویانی، هر یک به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و نسیم کاشانی‌نژاد، اسماعیل روستا، سروش ایقانی و نوشین زنهاری، نیز هر یک به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم و هر یک‌از متهمان این پرونده به ۲ سال منع خروج از کشور و ابطال گذرنامه های خود نیز محکوم و این حکم در تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۴۰۱ به متهمان این پرونده ابلاغ شد.”

لازم به ذکر است، در تاریخ ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۹، این شهروندان بهائی در اولین جلسه دادرسی حاضر شدند اما با توجه به نقص در پرونده و تکمیل نبودن تحقیقات اداره اطلاعات شیراز و مستندات مورد ادعا، پرونده به شعبه بازپرسی دادسرای شیراز بازگردانده شد و پس از رفع نقایص در تاریخ ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۹، جلسه دوم و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، هم جلسه سوم دادگاه رسیدگی به اتهامات جملگی این ۲۶  شهروند بهایی، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی محمود ساداتی برگزار و پس از ارائه دفاعیات این شهروندان بهایی، در تاریخ ۸ خردادماه ۱۴۰۱، در مجموع به تحمل ۸۵ سال حبس تعزیری، بیست و چهار سال تبعید، ممنوعیت خروج از کشور و ۲ سال معرفی خود بصورت روزانه به اداره اطلاعات شیراز محکوم شده بودند.

در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۸، بهنام عزیزپور، رامین شیروانی، اسماعیل روستا، نوشین زنهاری و سعید حسنی، جهت حضور در جلسه بازپرسی به شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز احضار شده بودند.

شامگاه ۷ مهر ماه ۱۳۹۵، مرجان غلامپور، مژگان غلامپور، فربد شادمان، فرزاد شادمان، پریسا روحی زادگان، شمیم اخلاقی، صهبا فرحبخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، مهیار سفیدی، شادی اقدم، ورقا کاویانی، سروش ایقانی و مریم اسلامی، در پی یورش ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل و در آبان ماه ۱۳۹۶، تعداد ۸ نفر از این افراد هر یک با تودیع قرار وثیقه ای با مبالغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت آزاد شدند. همچنین در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۵، شمیم اخلاقی، فربد شادمان و ورقا کاویانی، هر یک با قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند.

در تاریخ ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۵، نوشین زنهاری، بهنام عزیز پور، سعید حسینی، رامین شیروانی و اسماعیل روستا و یکتا فهندژ سعدی، در منزل شخصی یکی از دوستان خود از سوی ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شدند.

همچنین در تاریخ ۲۷ تیرماه ۱۳۹۸، نبیل تهذیب و نعیم قائد شرقی، دو شهروند بهایی دیگر در ارتباط با همین پرونده، توسط ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت شدند.

یکتا فهندژ، در تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۲ برای بار دوم از سوی ماموران اداره اطلاعات شیراز از بابت اتهامات(تبلیغ علیه نظام) و(اقدام علیه امنیت کشور)مجددا بازداشت و بمدت ۲ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ تحت بازجوئی قرار گرفته بود و با اتمام مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

همچنین، یکتا فهندژ سعدی، در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۵، برای بار سوم توسط ماموران اداره اطلاعات شیراز در منزل شخصی خود بازداشت و پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی از این شهروند بهائی، وی را به مدت ۸۱ روز در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر, معروف به پلاک ۱۰۰ نگهداری کردند و در نهایت با قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
با ارجاع پرونده یکتا فهندژ به دادگاه انقلاب, این شهروند بهائی در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۳، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز، توسط محمود ساداتی، از بابت اتهامات(تبلیغ علیه نظام)و(اقدام علیه امنیت کشور)به حمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

با ارجاع پرونده یکتافهندژ, به دادگاه تجدیدنظر, پرونده این شهروند بهائی از سوی شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس مورد بررسی مجدد قرار گرفت و حکم صادره از سوی دادگاه بدوی به ۲ سال حبس تعزیری و ۳ سال حبس تعلیقی تقلیل یافت و در تاریخ ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۵ یکتا فهندژ سعدی، جهت اجرای حکم ۲ سال حبس تعزیری، بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل و پس از ۷۴ روز به علت نقض حکم در دیوان عالی کشور تا بررسی مجدد پرونده آزاد شد.

در تاریخ شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۶، ماموران اداره اطلاعات شیراز، در پی یورش به منزل یکتا فهندژ، بدون داشتن حکم قضائی پس از تفتیش منزل و ضبط تمامی کتب، لپ‌تاپ، گوشی و کلیه وسایل صاحبخانه و میهمانان وی که همه بهائی بودند را ضبط کرده اعلام کردند احضاریه ای مبنی بر مهلت ۵ روزه جهت معرفی خود به پلاک ۱۰۰ به یکتا فهندژ سعدی ابلاغ خواهند کرد. این ابلاغ در حالی صورت گرفته بود که یکتا فهندژ به مرخصی اعزام شده بود و برای چهارمین بار به اداره اطلاعات شیراز احضار شد.

این شهروند بهایی، در آذر ماه ۱۳۹۶، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب شیراز به صورت غیابی به تحمل ۱۱سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

در پی اعتراض وی به رای صادره پرونده مجددا به شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر استان فارس ارجاع شد. در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷، دادگاه تجدیدنظر این شهروند بهائی برگزار شده بود. وی نهایتا در این جلسه دادگاه از اتهامات مطروحه تبرئه شد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید