۱۳۰۰ کنشگر سیاسی و مدنی: کیوان صمیمی را آزاد کنید

۱۳۰۰ کنشگر سیاسی و مدنی در ایران با امضای بیانیه ای خواستار آزادی کیوان صمیمی روزنامه نگار زندانی محبوس در زندان اوین شدند.

در قسمتی از این بیانیه آمده است «در هیاهوی بحران‌های معیشت، جمهوریت و سرکوب گسترده‌ی مردم، بار دیگر حاکمان، کیوان صمیمی عزیز و شریف را برای چندمین مرتبه در طول زندگی پربارش و این ‌بار در ۷۲ سالگی، محبوس کرده‌اند. حکومت که هرگونه تجمع مستقل، مردمی و تحول‌خواهانه‌ای را برنتابیده، کیوان صمیمی را به بهانه‌ی همراهی با کارگران در تجمع روز کارگر سال ۹۸، به سه سال حبس ظالمانه محکوم نموده است.»

امضاکنندگان این بیانیه احکام صادر شده توسط قوه قضاییه ایران علیه فعالان سیاسی و مدنی از جمله کیوان صمیمی را غیرمشروع خوانده‌اند.

متن کامل این بیانیه را در ادامه بخوانید:

در هیاهوی بحران‌های معیشت، جمهوریت و سرکوب گسترده‌ی مردم، بار دیگر حاکمان، کیوان صمیمی عزیز و شریف را برای چندمین مرتبه در طول زندگی پربارش و این ‌بار در ۷۲ سالگی، محبوس کرده‌اند. حکومت که هرگونه تجمع مستقل، مردمی و تحول‌خواهانه‌ای را برنتابیده، کیوان صمیمی را به بهانه‌ی همراهی با کارگران در تجمع روز کارگر سال ۹۸، به سه سال حبس ظالمانه محکوم نموده است.

کیوان صمیمی زندانی سیاسی و هزینه داده‌ی دو نظام، نشان داد‌ که تغییر از قِبَل رفت و آمد حکومت‌ها حاصل نشده است؛ بلکه این سیاست‌ها و رویه‌ها هستند که می‌بایست عوض شوند. او با ایستادگی خود بر همان پیمانی که با مردم ایران بسته بود، همواره معیار را بر رنج مردم نهاده و هر نیرویی را در تناسب با آن فهمیده و فرای عافیت‌طلبی؛ تغییر را از مجرای جنبشی اجتماعی جستجو کرده است.

او شخصیتی است که در طول زندگی‌اش دوشادوش نیروهای مدنی و جنبش‌های اجتماعی همکاری و فعالیت داشته است و با مسیر ناهموار و پرخطر رسیدن به آرمان‌های آزادی و عدالت آشنا است؛ اما شهادت می‌دهد که انسان بایستی در زندگی خود، لحظه‌ای از مبارزه دست نکشیده و هرگز در راه آرمان‌هایش تسلیم خستگی و ناامیدی نشود.

ما امضاء کنندگان این بیانیه، احکام صادر شده توسط دادگاه‌ها، علیه فعالان همراه با جنبش های مردمی را غیرمشروع و فاقد وجهه‌ی مردمی می‌دانیم و در پایان، خواهان آزادی بی‌قید و شرطِ این مبارزِ آزادی‌خواهِ وطن و تمامی زندانیان سیاسی هستیم و ادامه‌ی این روند را محکوم می‌کنیم. هم‌چنین با توجه به وضعیت نامساعد سلامتی ایشان، خصوصاً در این شرایط سنی؛ بدیهی است که مسئولیت هر اتفاق ناگواری به عهده حکومت خواهد بود.

درباره کیوان صمیمی بهبهانی چه می‌دانیم؟

کیوان صمیمی بهبهانی  نویسنده، روزنامه‌نگار و عضو شورای فعالان ملی ـ‌‌مذهبی است. صمیمی که در سال‌های پیش از انقلاب هم دست‌کم دو بار توسط مأموران امنیتی ساواک بازداشت شده و به زندان افتاده، پس از انقلاب نیز به موازات کار مطبوعاتی به عضویت شورای فعالان ملی-مذهبی ایران در‌آمد و طی دهه‌های گذشته، فعالیت‌های خود را در زمینه‌ حقوق بشر، همراهی و پشتیبانی از جریانات دانشجویی، ارتباط با سایر منتقدان و دگراندیشان از جمله جبهه ملی و گروه‌های مارکسیستی و دفاع از حقوق زنان و اقوام و اقلیت‌ها ادامه داد.

او عضویت در شورای ملی صلح، کمیته پیگیری بازداشت‌های خودسرانه، کمیته حمایت از حقوق شهروندی و همچنین کمیته دفاع از حق تحصیل را در کارنامه دارد.

کیوان صمیمی روز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۳۹۹، پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت به زندان اوین منتقل شد.

آقای صمیمی روز جمعه ۳۱ مردادماه ۱۳۹۹، شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهید مقدس تهران کیوان صمیمی را برای تحمل سه سال حبس به زندان احضار کرده و اجرای حکم به تعویق افتاده بود.

کیوان صمیمی روز جمعه ۳۱ مردادماه ۱۳۹۹، در کانال تلگرام خود با اشاره به مراجعه‌های مکرر وکیلش به قوه قضائیه و اداره اجرای احکام مستقر در اوین نوشته بود: «ایشان با در اختیار داشتن مدارک و طرح موضوع بیماری‌های قلبی و ریوی و همچنین تقدیم لایحه‌ای مبنی بر حق استفاده از قانون عدم توانایی تحمل کیفر، درخواست لغو قانونی اجرای سه سال حبس را ارائه کرده‌ بودند.»

کیوان صمیمی بهبهانی، روزنامه نگار ۷۲ ساله که سابقه ۷ بار بازداشت در طول ۵۳ سال از زندگی اش، از سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۹۸ را دارد، در مجموع متحمل بیش از ۱۰ سال زندان شده است.

کیوان صمیمی، مدیر مسئول مجله‌ متوقف شده‌ی نامه، در روز پنج شنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۹، با انتشار مطلبی در کانال تلگرام شخصی اش، از دریافت ابلاغیه الکترونیکی جهت احضار برای اجرای حکم حبس ۳ ساله اش خبر داد.

«کیوان صمیمی بهبهانی» فعال سیاسی و روزنامه نگار که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ برابر با اول ماه می سال گذشته، به همراه تعداد دیگری از شرکت‌کنندگان در تجمع روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود روز دوشنبه ۲۷ خردادماه ۹۸، با تامین وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.

روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۹، دادگاه «کیوان صمیمی بهبهانی»، به صورت غیابی برگزار و حکم پنج سال زندان، از طریق وبسایت قوه قضاییه به وی ابلاغ  شده بود.

این روزنامه‌نگار و سردبیر مجله ایران فردا پیش‌تر در روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، اعلام کرده بود: «در حکمی غیابی به دلایل: تشکیل حزب غیرقانونی آزادی مردم ایران [ البته در ۲۲ سال پیش! ]، سردبیری نشریه گروهک ایران فردا [ البته وزارت اطلاعات، ارشاد اسلامی، قوه قضائیه،… مجوّز ماهنامه‌ی ایران فردا را صادر کرده‌اند! ]، بارگذاری مطالبی همسو با شیطان بزرگ، در فضای مجازی، سخنرانی و تحریک مخاطبین،حمایت از زندانیان سیاسی،فعالیت در تجمع غیرقانونی روز کارگر، به پنج سال زندان محکوم شدم.»

جلسه دادگاه «کیوان صمیمی بهبهانی» روزنامه نگار و سردبیر نشریه ایران فردا، صبح روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، با حضور وی و وکلایش برگزار شد. پیش‌تر این شعبه دادگاه بدون حضور «کیوان صمیمی بهبهانی» و وکیلش، او را به دو اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به شش سال حبس محکوم کرده بود.

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، «آنتونی بلانگر»، روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ برابر با ۲۳ آپریل ۲۰۲۰،  با ابراز تعجب از مجرمانه دانستن شرکت در راهپیمایی روز کارگر، حکم پنج سال زندان برای «کیوان صمیمی بهبهانی»، روزنامه‌نگار پیشکسوت را محکوم کرد و از حکومت ایران خواست تا از حمله به روزنامه‌نگاران دست بردارد. وی همچنین افزود حکومت ایران باید به اتحادیه‌ها و حقوق صنفی روزنامه‌نگاران احترام گذاشته به حریم حقوق اساسی آن‌ها تجاوز نکند.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید